Kõige südantlõhestavam koht sarjas on peretütre Sybili surm, kus tal tekib pärast sünnitust tüsistus ja ta sureb. Vaataja jaoks on juba piisavalt dramaatiline jälgida Sybili sünnitust ja seda, kuidas Sybili isa ei võta tõsiselt kohaliku arsti dr.Clarksoni soovitust teha keisrilõige. Kolmanda hooaja viiendas osas on Sybili surm kahe minuti jooksul lavastatud nii dramaatiliselt, et nõrganärvilistel ei soovita Publik seda vaadata.

Kes julgeb, pangu mängima:

Sybili surm oli vaatajatele šokk, kuid tõelise kaose telesarja fännide südames tekitas kolmanda hooaja lõpp, kus autoõnnetuses suri Maryga äsja ühise poja saanud Matthew Crawley. Teel haiglast koju põrkas Matthew masin kokku piimaautoga ja üks sarja peategelasi suri silmapilkselt. See tekitas vaatajates sellise pahameeletormi ning tuhanded inimesed avaldasid sotsiaalmeedias oma šokki. Kõige enam säutse kogus Twitter, kus inimesed ei suutnud uskuda, et Matthew Crawley tõesti ära suri. Sarja looja Julian Fellowes sai ühtlasi ohtralt kirju, kus paluti, et see seik oleks telesarjas kellegi unenägu. Fellowes rääkis intervjuus, et üks fänn saatnud talle suisa enda kirjutatud stsenaariumi, kuidas Matthew telesarja tagasi tuua. Paraku soovis Matthew Crawley tegelaskuju kehastanud Dan Stevens tegelda teiste projektidega ja kolis Ameerikasse.

Kelle närv vastu peab, see võib Mary ja Matthew viimast kohtumist ja traagilist õnnetust vaadata SIIT.

"Downton Abbey" on alati olnud väljapeetud sari, kuid paljud fännid arvasid, et teleseriaalis kombati karmilt piire, kui lord Robert Crawley'l keset ilusat õhtusööki suust verd purskama hakkas. Nimelt oli lord juba mõnda aega kurtnud kõhuvalusid, kuniks need päädisid õige verise stseeniga. Paljud lapsevanemad kurtsid sotsiaalmeedias, et enne seda seeriat oleks tulnud vaatajaid hoiatada ja öelda, et see episood pole lastele soovitatav. "Minu laps purskas nutma ja teda tuli pool tundi lohutada. Robert Crawley on ta lemmiktegelane ja ta kartis, et mees sureb. See oli julm trikk," kommenteeris üks vaataja.

Kellel julgust on, võib verist õhtusööki uuesti vaadata ja ise otsustada, kas nii toorest asja kõlbas näidata või mitte: