„Õhtusöök viiele" oli tõsielusari, mis keskendus võrdselt nii tavainimestele kui staaridele. Sisuks oli söök, inimestevahelised suhted ja elustiil ning põnevate vestluste käigus krutiti üles nii mõnigi mahlakas skandaal. Kes siis ei mäletaks seda, kui skandaalitar Margret Järv Lasnamäe venelastele sõja kuulutas või kuidas pehmema kategooria prominendid Vaido Neigaus, Billeneeve ja Strippar Marco publikut lisaks söögitegemisele ka oma kentsaka huumoriga hullutasid.

„Ellujääja" oli Lugima pikaajalise südamedaami Eve Kallaste juhitud liigutav dokumentaalsari Eesti inimestest, kes on erinevatel põhjustel surmaga silmitsi seisnud, kuid eluga pääsenud. Iroonilisel kombel sattus saatesse palju ka vähijuhtumeid (lisaks Lugimale lahkus siit ilmast ajuvähi tõttu mõni aasta tagasi ka ta naine toim.)

"Maamees otsib naist" oli Lugima lemmiksaatejuhi Krista Lensini juhitud lõbus tõsielusari, mis keskendus ilusale mõttele, et igaühe jaoks on kuskil keegi. Saates otsisid vallalised ja hakkajad maamehed endale pruuti, et muuta oma elu igaveseks. „Maamees otsib naist“ oli Lensini saatejuhidebüüt, sealt edasi juhtis ta veel kolme tõsielusarja.

„Unistuste printsess" oli romantiline tõsielusari, mille keskmes Eesti naised ja edukas välismaa poissmees. Saade oli koguni nii populaarne, et lisaks esimesele rikkurile Robertole filmiti teise hooaja raames paarilise otsinguid ka ilueedile nimega Dimi. See seriaal on andnud meile surematud staarid nagu Printsessi-Triinu, Printsessi-Lilian, Pritsessi-Delisa ja Printsessi-Lilit, kellest hiljem sai teise tõsielusarja tõttu Tõehetke-Lilit.

„Naistevahetus“ oli eestimaine verisoon mitmeid auhindu võitnud ja terves maailmas ülipopulaarsest tõsielusarjast "Wife swap", kus igal nädalal näidati kahte perekonda, kelle emad kümneks päevaks võõrasse majapidamisse siirdusid ja seejuures üksteisele reeglid kehtestasid. Saade oli nii menukas, et sellele filmiti jutti lausa neli hooaega.

"Mantlipärija" valmis maailmakuulsa teleformaadi „The Apprentice“ põhjal, kus Eesti rikkaim mees Armin Karu otsis ühele oma ettevõttele miljonikroonise aastapalgaga tippjuhti. Eestis ei ole tehtud teist sellist saadet, kust leiaks rohkem rikkust ja luksust ja intriige. Kümne nädala jooksul tuli osalistel täita juhtimisülesandeid Eestis, Lätis, Poolas ja Monacos. Kes ei saanud hakkama, see "vallandati".

"Võlast vabaks" oli südamlik ja praktiline vaatamine kõigile neile, kelle rahakotis laenude tõttu sügav auk. Majanduskriisist tingitult ellu kutsutud saade ei maksnud küll ära ühtegi võlga, aga õpetas, kuidas oma elu raskuste saabudes ümber kohandada. Saatejuhiks oli taas Krista Lensin, kes aitas igas saates koos majandus-, rahandus-, pangandus- ja võlanõustamise professionaalidega ühte Eesti peret, vaadates üle leibkonna võlad, kohustused, sissetulekud, analüüsiti tekkinud probleemide põhjusi ja leiti lahendused. Saade valmis Armoza Formats originaalformaadi „Overdraft Family“ põhjal.

„Kaalust alla" oli Eesti versioon kogu maailmas populaarsust kogunud tõsielusarjast „The Biggest Loser“, mille idee oli lihtne – kokku sai 12 ülekaalulist inimest, kelle ainuke eesmärk oli kahe kuu jooksul võtta kaalust alla või lahkuda saatest. Eesmärgi saavutamiseks vajasid võistlejad personaaltreeneri abi ja nõu ning innustust. Võistlejad pandi proovile nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Saatejuhiks oli taaskord Krista Lensin.

"Raport" oli üks pikemaajalisi krimisaateid, mis pakkus aastaid kõva konkurentsi Kanal2's Imre Kaasi juhitud ja toimetatud saatele "Krimi". Raimo Kummeri valvsad saate kaamerad olid valmis 24h ööpäevas, et tuua vaatajateni nädala põnevamad krimisündmused nagu politsei eest põgenemised, tulistamised, mõrvad, kaklused, liiklusõnnetused ja varjatud kaameratega jäädvustatud reaalne kuritegevus. Vaatajateni jõudsid ka põhjalikud lood kohtulahenditest, kuritegevuse liikidest, Eesti kriminalistide tööst, korrakaitsjate tehnikast ja töövõtetest ning põhjalikud eksperimendid.

"Missid" oli unustatu projekt, mis andis Eesti televaatajaile esmakordselt võimaluse valida Eestit rahvusvahelisel võistlusel esindav kaunitar. Kümne saate jooksul pandi proovile neidude pingetaluvus ja suhtlemisoskused. Ei saa mainimata jätta, et "Missid" andsid meile sellised siiani avalikkuse huviorbiidil tiirlevad kuulsused nagu Laura Kõrgemäe, missi-Marleen, Missi-Angelica jt.

"Me ei nuta" oli küll lühikest aega eetris, kuid jäi kõigile televaatajatele hästi meelde, kuna pidi ravima terveks kõik suitsetajad. Saate sisuks oli viia kaheksa inimest, teiste seas tuntud nalja-, kirja- ja kalamees Vladislav Korzets ja näitleja Diana Klas kaunile Hobulaiule ning panna nad üksteise võidu üksnes iseenda tervise nimel pingutama. Auhinnarahasid mängus polnud.

"Kaunitar ja geenius" oli emotsioone pakkuv sotsiaalne eksperiment, kus kohtusid inimesed, kes tavaelus üksteisest mööda vaataks. Saatejuhiks oli Evely Ventsli. Saatesarjas kohtusid 7 trendikat neidu ja 7 intelligentset noormeest ning üheskoos tuli neil moodustada tiimid ja hakata ühise eesmärgi nimel koostööd tegema. Ülesanded, mis muidu tunduksid võimatud, said tänu maailmavaadete erinevusele kenasti lahendatud ja võitsid need, kes olid kõige õppimis- ja kohanemisvõimelisemad.

"Julge muutuda" oli Eesti esimene ilukirurgia võimalusti kasutav muutumissaade, mis põhines maailmakuulsal tõsielusarja formaadil "Swan" ning oli suunatud inimeste välimuse ja seejuures ka enesehinnangu parandamisele. Uus välimus anti viiele naisele ja ühele mehele, osalistel parandati hambad, tehti nägemisravi ja silmaoperatsioone, nahka pinguldavaid protseduure, rasvaimu, rindade suurendamist ja palju muud. Meditsiiniliste protseduuride kõrval olid sarjas abiks ka jumestajad, juuksurid, stilistid ja moekunstnikud.

„Jazzi kokakool" oli Eesti esimene meelelahutuslik kokasaade, kus iga televaataja võis pääseda tippkokk Jazzi ehk Rainer Härmi käe alla uusi söögivalmistamisnippe omandama. Saate alguses õpetas Jazz külalistele kokkamist, saate teises pooles rakendas õpilane omandatud oskused ellu omaenda köögis. Tänaseks kahjuks meie hulgast lahkunud rõõmsameelne Jazz oli Eesti kõige esimene telekokk, kellest televisioon tegi kiiresti kõige tuntuma ja populaarsema koka.

„Kaunis kaunimaks" tegi otsa lahti ja oli esimene omasugune elustiilisaade, mis leidis tollalt tohutult innovatiivseid teemasid, mis huvitasid eelkõige naisi – alates kreemidest, mis aitavad naistel igavesti nooreks jääda, lõpetades kaunite ja meeldejäävate reisidega. Saateosas „Kaunimaks köögis“ oli saatejuht Anneli Järveti partneriks tippkokk Imre Kose.

Milline seriaal Sinu meelest parim oli, milline võiks veel nimekirja lisanduda?