Eesti ooperilaulja ja omanimelise muusikute fondi juhi Pille Lille sõnul ei ole „Lõbusa lese“ tohutu publikumenu sugugi üllatav, sest etendus on juba üle saja aasta kõikjal maailmas vaatajaid naerutanud.

„Peaosalise Hannana astub üles maailmas hetkel üks kõige väljapaistvaimaid sopraneid Renée Fleming, kellele opereti primadonnana säramine on siiani ainsaks nö vahelduseks tema suurepäraste ooperirollide nimistus,“ sõnas ta.

Jaanuari viimasel päeval jõuab publikuni Jacques Offenbachi „Hoffmanni lood“, kus neljast kangelannast kahe rollis astub üles lummav grusiinlannast sopran Hibla Gerzmava. Kuna Offenbach suri ooperi kirjutamise ajal, lõpetas selle fantaasiarikka teose partituuri Ernest Guiraud, kes on andnud viimase lihvi ka näiteks Bizet’ „Carmenile“.

Sõbrapäeval linastub kinodes põnev kaksiketendus, milles Mariuz Trelinski asetab film noir stiilist inspireerituna kõrvuti Tšaikovski nõidusliku muinasjutu „Iolanta“, peaosas maailmakuulsa Anna Netrebkoga ning Bartoki erootilise alatooniga psühholoogilise põneviku „Hertsog Sinihabeme loss“, kus lavale astub sakslannast sopran Nadja Michael.
Helgemate ooperite austajad on kinodesse oodatud märtsis, kui vaatajateni jõuab Rossini üliromantiline ja õnneliku lõpuga „Järveleedi“. Ooperis, mis peatselt pärast valmimist enam kui sajaks aastaks unustusse langes, astub kangelanna Elena rollis lavale mezzosopran Joyce DiDonato.

Kevadhooaja lõppakordina linastub aprillis traagiline kaksiklavastus „Talupoja au / Pajatsid“. Antud lühioopereid, kus süžee leiab aset ühes ja samas Sitsiilia külakeses pea 50-aastase ajavahega, esitatakse maailma ooperiteatrites sageli korraga. Mõlema ooperi peaosas astub üles argentiinlasest lüüriline tenor Marcelo Álvarez.

Pille Lillel on väga hea meel, et Metropolitani lavastuste kinoülekanded on ooperisõprade seas sedavõrd populaarsed , et saalid müüakse välja ja publik nõuab lisaseansse. „See näitab, et eestimaalased armastavad kvaliteetset ooperit, mis on alanud muusika-aasta valguses eriti tervitatav. Loodan väga, et Metropolitani etendustest lummatud inimesed tulevad kaasa elama ka meie oma Eesti noortele muusikutele, kes meie kontserdisaalides alanud aastal üles astuvad – mine tea, nende seas võib olla järgmine Renée Fleming!“

Metropolitani ooperid linastuvad Coca-Cola Plazas, Tartu Ekraanis ja Narva Astris originaalkeeltes inglisekeelsete subtiitritega. Lisainfo ja piletid aadressil: http://www.forumcinemas.ee/Events/opera/