"20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk ja vastutusrikas aeg, et tunda vajadust uuteks väljakutseteks. Olen ääretult tänulik kõigile headele kolleegidele nii "Aktuaalses kaameras" kui ka Eesti Rahvusringhäälingus tervikuna ühiselt töötatud aastate ja tehtud saadete eest. Olin, olen ja jään ERR-i patrioodiks ka nüüd, kui elu mind uusi võimalusi avastama viib," ütles Monika Tamla.

ERR-i teleuudiste juht Liisu Lass ütles, et Monika Tamla otsus lahkuda tuli nii talle kui ka toimetusele üllatusena. "Monika Tamla lahkumine oli tema enda sõnul juba pikemat aega kaalutletud otsus. Millal ta jõudis otsuseni lahkuda, ma Monika eest kommenteerida ei oska," sõnas Lass Publikule.

Lassi sõnul Monika Tamla asemele uut uudisteankrut ei otsita, vaid koormus jagatakse ära olemasolevate ankrute vahel. Ehk siis Astrid Kanneli, Margus Saare ja Priit Kuuse vahel.

Monika Tamla tunnistas Publikule, et kõik mis tal on öelda, sõnas ta juba ERR-i uudisteportaali artiklis. "Ma ei soovi seda täpsemalt kommenteerida," rääkis ta.