"Eesti filmi laulud“ on mõtteline järg 2005. aastal esietendunud „Eesti teatri lauludele“ ning ühtlasi täiendus Eesti filmi sajanda juubeliaasta rikkalikku kultuuriprogrammi.

Riina Roose eestvedamisel on Tallinna Linnateatri laulvad näitlejad alustamas kultuuriloolist retke eesti filmimuusika ajalukku, mis pakub hulga avastamisrõõmu nii tegijatele kui ka publikule.

Kuigi eesti film on võrreldes teiste kunstiliikidega suhteliselt nooruke – esimene helifilm valmis alles 1932. aastal –, on selle ajaga loodud siiski väga suur kogus filmimuusikat, mille hulgas on ka palju väärtuslikke teoseid. Peale helilooja on iga teosega seotud laiemgi kultuurilugu (teksti autor, esitajad), mis väärib eraldi uurimist. Paljud laulud on üldteada, kuid hulganisti on ka neid, mida ei tunta või ei mäletata. Mõnel juhul on film mälust kustunud, muusika aga ei sure.

Laulukava koostaja ja muusikajuht Riina Roose, kunstnik Anu Konze, arranžeerija Jaak Jürisson, valguskujundaja Priidu Adlas. Prooviprotsessis, mille jooksul vaadatakse muuhulgas ära aukartustäratav hulk eesti filme, on trupile suureks abiks pikki aastaid Tallinnfilmis helirežissöörina ja hiljem dokumentaalfilmide loojana töötanud Enn Säde.

Laulavad ja mängivad: Liis Lass, Maiken Schmidt, Sandra Uusberg, Andero Ermel, Kaspar Velberg, Mart Toome, Mikk Jürjens ja Veiko Tubin.

„Eesti filmi laulud“ esietendub 24. novembril kell 19 Linnateatri Põrgulaval.

Piletid hinnaga 17.50 (Linnateatri kassas), 18.80 (Piletilevi veebikeskkonnas ja piletiautomaatides) ning 19.40 (Piletilevi müügipunktis) tulevad müüki 1. oktoobril kell 11.00.