Tänavu ehitati sarjas „Naabrist parem“ esmakordselt maju, mis valmisid merekonteineritest. Nelja võistlejapaari pingutused tipnevad suures finaalis, kus selgub, kes neist võidab sarja 8.hooaja ning saab oma kätega loodud kodu endale päriseks. Kõik võistlejapaarid said finaali eel võimaluse põhjendada, miks on just nemad võitu väärt.

Superemadest õed Käthlin ja Käthriin:

Raske küsimus, aga võib-olla sellepärast, et need oma perega ehitatud pesakesed jääksid alatiseks meie perre ja me ei müüks neid kunagi. Need sümboliseeriksid seda, millega saab hakkama ühtne pere, kui asju tehakse koos ja üksteist toetades. Nendes pesakestes saaksime kogu perega aega veeta looduse keskel ja lastelastele jutustada, millise seikluse tulemusena me need endale saime.

Kodutud maailmakodanikud Marleen ja Kristjan:

Loodame, et hinnatakse meie pühendumust, õpisoovi ja arengut konteinerkodu loomisel. Tulime saatesse pea olematu ehituskogemusega ja teeb heameelt, et me oleme selle pöörase väljakutsega tõepoolest hakkama saanud! Samuti on suur au ja tänutunne olnud saada kuldsed tunnustused nii arhitektidelt (Emil Urbel) kui ka sisekujundajatelt (Kristiina Voolaid, Maarja Priks, Aljona Kamenik). Lisaks lubame, et kutsume kõik fännid esimesele konteiner- ja looduskontserdile Eestis, kui kriis läbi ja ajad paremad.

Seiklejaist rändurpere Mari-Anne ja Eero:

Ilmselge on see, et kõik selle aasta neli paari on panustanud meeletult nende ülimalt vingete konteinermajade valmimisse ja siinkohal kindlasti tuleb kiita kõiki. Saime kõik suurepäraselt hakkama ja peaksime olema uhked oma saavutuse üle. Meie erinevus teistest on võib-olla see, et meie maja saab meie käsutuses kõige enam kasutust, kuna tegemist on täiskohaga koduga.

Kuldsete kätega kamraadid Aare ja Urmas:

Meie lahendused on teistsugused, ökoloogilised ja mis põhiline – meie konteinersuvila jääb peale tõstmist ja transporti terveks ega vaja kohe remonti. Muidugi on kõigi lahendused huvitavad ja ägedad, kuid meil kõigil on majadele ka erinev sihtotstarve. Kõige suurem erisus meie kasuks on õigete materjalide valik ja detailideni läbi mõeldud suvila. Kindlasti annab ka meil asju parandada ja veel huvitavamalt lahendada. Meie konteinersuvila läheks Peipsi järve äärde Rannapungerja tuletorni lähendale. Oleks ka avalikult kõigile nähtav ja uudistatav. Kui veel lisada, et oleme kahepeale 26-kordsed onud ja mitmekordsed vanaonud ning Urmas mitmekordne vanaisa, siis oleks lastel ja lastelastel seal suvel kindlasti mõnus suvitada ja veemõnusid nautida.

„Naabrist parem“ suur finaal-otsesaade, kus võitja selgub vaatajate hääletusel, algab TV3s homme kell 19.30.