HaleBopp Singersi laulja Laura Allak ütles, et Tartu koor on 200 protsenti lahinguks valmis.

“Täna on veel viimane proov, kuid tegelikult on nii lauljad kui ka fännid oma ettevalmistused teinud. Mütsiga me lööma ei tule. Samuti jätame tõsised „pokkerimängijate näod” seekord koju. Kavataseme teha hea šõu ja nautida mängu! Oleme teine Tartust pärit koor, kes saates osaleb. Elasime väga kaasa naiskoorile Emajõe Laulikud — kui meie teha oleks, siis hääletaksime nad saatesse tagasi. Püüame Tartu vaimu kõrgel hoida ja ühtlasi loodame, et vaim omalt poolt meile „lahingus“ toeks on! Kuna meie koor on saanud nime komeedi järgi, siis oleme seadnud endale eesmärgiks särada Laululahingus sama võimsalt nagu sabatäht,” rääkis Allak.

Kalevi Kammerkoori dirigent Erki Meister andis samuti kõrgeid lubadusi.

“Meil on valmisolek number üks! Meeleolu on väga hea ja ootusärevus lisab pinget. Ootame huviga laupäeva, sest võistlevad koorid on väärikad vastased ja lahing tõotab tulla põnev. Kõige rohkem oleme vaeva näinud liikumisega, otsesaates on kõik meie tavapärastest esinemistest hoopis teistmoodi. Ettevalmistuste ajal selgus, et meie lauljatel väga palju ideid, vahest liigagi palju — on väike oht üle pingutada… Teise vooru laulu osas meil erisoove ei ole. Loomulikult oleks hea, kui laul oleks kiire ja rütmikas, siis on lihtsam šõud teha. Meil ongi selles osas salaplaan valmis! Ja mis siin ikka salata, kavatseme võita! Meie relv on optimism,” ütles Meister hoogsalt päev enne võistlust.

Pärnu Kammerkoori laulja Anne Uusna kinnitas, et ka nende koor on valmis oma oskustega otsesaates nii mõndagi ära tegema.

“Tahame Tallinnale ja Tartule näidata, et Pärnu pole sugugi viletsam koht! Liikumise osas käis proovides nõu andmas Laine Mägi isiklikult. Kohendanud oleme koori riietust — naised said uued lipsud, et oleks vahvam ja värvilisem. Fännide seltskond on samuti tore, kaasa tulevad pereliikmed, töökaaslased ja sõbrad-tuttavad, teiste hulgas isegi Laulu- ja Tantsupeo SA juht Aet Maatee. Meie suureks lemmikuks on Nuku- ja Noorsooteatri segakoor. Nad olid väga vahvad. Koori dirigent Kaire Vilgats on ju ka pärnakas,” ütles Uusna. Kõige suurem probleem on Anne Uusna sõnul Pärnu kammerkoori naistel aga hoopis see, kuidas nii vara hommikul „kaubandusliku välimusega“ bussist välja otse kaamerate ette astuda.

Laululahingut näeb ETV-s laupäevaõhtuti kell 21.35. Kooride esinemisi, lõbusaid vahepalu, žüriid ja saatepublikut juhib Tarmo Leinatamm.