Stsenarist Ece Yorenc kinnitas, et Netflix tühistas sarja "If Only" projekti, kuna see ei saanud Türgi valitsuselt filmimiseks luba, vahendas BBC.

"Geitegelase tõttu ei saanud sari filmimiseks luba ja see on tuleviku osas väga hirmutav," ütles ta Türgi filmiuudisteportaalile Altyazi Fasikul.

Netflix jagas sarja süžee kohta ka detaile. "If Only" pidi rääkima loo õnnetus abielus Reyhanist, kes on kaksikute ema, ja kes reisib 30 aastat tagasi aega, mil tema abikaasa ta kätt palus.

Yorenc ütles, et sarjas ei olnud geiseksi stseene ega füüsilist kontakti gei meeste ja teiste tegelaste vahel.

Netflix ei soovinud Ankara nõudmistele järgi anda ja loobus projekti tegemisest pärast läbirääkimis Türgi televisioonivõimudega RTUKist.

Türgis valitseva partei asejuht Mahir Unal säutsus Twitteris, et kui Netflix teeks nendega koostööd, siis näidatakse sellega üles rohkem austust nende kultuuri vastu.

Kuigi homoseksuaalsus on tänapäeva Türgis olnud juba aastaid seaduslik, siis on viimastel aastatel tõusnud vaenulikkus LGBT ühingu ja kogukonna suunas. Instanbuli pride-kuu marss on viimasel viiel aastal üldse keelatud.

Netflix sõnas ametlikus teadaandes, et nad toetavad jätkuvalt oma Türgi tellijaid ning lubasid tulevikus avaldada mitmeid sealse sündmustikuga projekte.