Montaaži tulemusega jäid rahule nii režissöör Elmo Nüganen kui produtsent Kristian Taska. “Pärast montaaži lõppu vaatasime Elmoga üksteisele otsa ja noogutasime — häbenema ei pea, oleme andnud endast kõik,” kinnitas Taska Postimehele.

Filmi pikkuseks jäi pärast monteerimist 92 minutit, millele lisandub umbes kolm minutit tiitreid.

“Nimed marmortahvlil” järeltootmine jätkub lähiajal Digital Film Finlandi laboris, kus filmi pildiriba töödeldakse arvutiga. Muu hulgas kustutakse filmilindilt ka võtetel kaadrisse jäänud, kuid ajastusse mittekuuluv “Suudlevate tudengite” skulptuur Tartu Raekoja platsil.

Pärast heliefektide lisamist Kikeono Film Sound OY stuudios jõuab järg helilooja Margo Kõlarini, kes kirjutab filmile soundtracki.

“Nimed marmortahvlil” esilinastuseks 1. novembril peaks välja tulema ka spetsiaalne raamat, mis sisaldab esindusliku valiku filmi fotosid, aga ka ajaloolise ülevaate Vabadussõja sündmustest.

Albert Kivikas avaldas menuka Vabadussõja-ainelise romaani “Nimed marmortahvlil” 1935. aastal. Romaan kujutab sõda ja tollaseid olusid õppursõdurite silme läbi. Filmi peaosades mängivad lavakunstikooli 20. lennu lõpetanud Priit Võigemast, Alo Kõrve ja Hele Kõre. Filmi teine režissöör on Olav Neuland ja operaator on Venemaalt Sergei Astahov.

Eesti kinodes hakkab ligi 21 miljoni kroonise eelarvega filmi levitama MPDE, Soomes Columbia Tristar.