Mine tea, kas keegi julgebki allolevaid retsepte teha. Lohutuseks olgu öeldud, et Sergei ei viska kokamütsi nurka ja maffia snaiprit temast ei saa.
Seega võib ka edaspidi lasta hoopis mehel endal klientide maitsemeeli sihtida.

Sergei retseptid:

I EELROOG

Küpsetatud kitsejuust rukola ja vaarikakastmega

600 g kitsejuustu
200 g vaarikaid
Rukolat
Basiilikut
30 g suhkrut
50 g fariinsuhkrut

Paneeri kitsejuusturõngad suhkruga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 3-4 minutit.
Vahusta vaarikad suhkruga ning pressi segu läbi sõela, et eralduks seemned ning mass tuleks ühtlane. Pese ja kuivata rukola ning aseta taldrikule. Serveeri sellel küpsetatud kitsejuust vaarikakastmega.

II EELROOG

Lõhepasteet lõhekrõpsu, soja-sidrunimarja ning rohelise pestoga

2 mugulsibulat
150 ml vahukoort
30 g võid
350 g lõhefileed
3 g želatiini
Sidrunimahla
1 küüslauguküüs

Hauta lõhefilee koos sibula ja küüslauguga vahukoores, maitsesta see ning vahusta blenderis. Lisa segule või ning pane külmkappi jahtuma. Marja tegemiseks vala oliiviõli klaasi ning pane ajutiselt sügavkülma jahtuma. Leota želatiin vees. Sega sidrunimahl sojakastmega ning lisa paisutatud želatiin. Sega hästi läbi ning tilguta seda külma oliiviõlisse. Pane külmikusse. 10 minuti pärast saad õlist noppida valmis marja. Serveeri lõhepasteet rohelise pesto ning marjaga. Kaunistuseks pane 12 minutit ahjus kuivanud lõhefileetükike.

PEAROOG

Paltusefilee päiksekuivatatud tomati- ja martiinirisotto, spargli ning hollandi kastmega

100 ml valget veini
50 g võid
1 sidrun
30 g parmesani
250 g risottot
50 g päiksekuivatatud tomateid
100 ml martiinit
10 sparglioksa
5 peekonilaastu
500 g paltusefileed
2 munakollast

Hauta risotto koos lõigatud tomati ja martiiniga madalal temperatuuril. Küpseta ahjus paltusefilee koos oliiviõli, soola ja valge pipraga. Kala peaks ahjus olema 180 kraadi juures 10 minutit. Kastme valmistamiseks kuumuta valge vein koos või ja soolaga, lisa munakollased ning sega seni, kuni kaste pakseneb. NB! Kuumutada tuleb madalalt temperatuuril või veevannis, kaste ei tohi keema minna! Prae kõrvale valmista ahjus spargel. Keera sparglioksad peekoni sisse ning küpseta ahjus samal ajal kui paltustki. Serveeri kõike koos ning kaunista riivitud parmesani ja sidruniga.

MAGUSTOIT

Soe šokolaadikook

200 ml vahukoort
250 g võid
250 g tumedat šokolaadi
4 kanamuna
4 munakollast
200 g nisujahu
15 g vaniljesuhkrut
110 g suhkrut
Magustoidu tegemist alusta vaniljekastmest. Kuumuta vahukoor veevannis koos suhkrutega. Lisa üks munakollane ja kuumuta seni, kuni segu pakseneb. Koogi tegemiseks sulata šokolaad koos võiga, et tekiks üks mass. Jahuta see. Vahusta neli tervet kanamuna koos nelja munakollase ja suhkruga. Aja mass tugevasti vahtu. Lisa sellele šokolaadimass ja sega hästi läbi. Lisa jahu. Pane segu õliga määritud vormi ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 10 minutit. Serveeri vaniljekastmega.