Matil ja tema kaasal oli suur vanusevahe - 27 aastat. Sellegipoolest oli just noor naine see, kes lahkus siit ilmast esimesena. Nimelt põdes ta lapsest saati C-hepatiiti, kuniks maksatsirroos teda alla vanduma sundis.

"Kukkus kodus kokku, siis oli nädala haiglas torude otsas," meenutas Mati Publikule ohkega. "Viimane kord, kui teda nägin, oligi haiglas. Tal oli hingamismask peas ja midagi ta mõmises ja tahtis öelda, kuid jäigi ütlemata," selgitas ta, miks pöördus selgeltnägijasaate poole - naise viimased sõnad jäid talle teadmata. "Tahtsin neilt esiotsa nõid Nastja numbrit, aga sain hoopis saatesse," rääkis Mati.

"Olen alati olnud suur nende saadete jälgija," põhjendas ta oma otsust saatega ühendust võtta. "Tahtsin teada, kas ta ikka kuuleb ja näeb meie tegemisi sealt teiselt poolt.

Denissi oli bussijuhist Matil koheselt usku, sest noor sensitiiv pani faktidega ilusti täkkesse: "Ta rääkis mitmeid huvitavaid asju ja ütles ära, millega ma tegelen - tegi rooliliigutusi."

Nagu saateski võis näha, viis Deniss Mati hüpnoosiseisundisse, millele mees aga ei allunud. "Küll pidin põrandale heitma, küll voodisse," meenutas Mati naerdes. Lõpuks võttis Deniss Mati surnud abikaasaga ühendust n-ö omi kanaleid pidi.

"Ütles, et "istu veel, ära mine ära"," kordas mees selgeltnägijalt saadud vastust küsimusele, mida naine talle surivoodil oli öelnud. Mati lausus kahetsusega, et ei olnud naise viimsel hetkel tema kõrval, kuna ei taibanud arstidelt küsida, kas ta tohiks jääda. "Sellest on kurb. Oleks tahtnud nagu filmis, et ikka lõpuni tema juures olla," sõnas ta nukralt.

Kuna saate raames jäi sensitiivi külaskäik põgusaks ja igatsus on suur, siis hingerahu Mati saatest täielikult ei saanud: "Tahaksin veel palju küsida ja palju rääkida. Tahaksin teada, kas ta on meie eluga kursis...Meie tütar astus just ülikooli ja lõpetas gümnaasiumi kuldmedaliga. Tahaksin teada, kellega ta koos on - kas ta on oma sõbratariga, kes suitsiidi tegi," tuleb mehelt ridamisi küsimusi, millele ta loodab kunagi ikkagi vastuse saada. "Inimene tahab ikka veenduda. Tahaksin 100% kindel olla, kas see teispoolsus ikka on olemas."

Ehkki Mati kinnitab, et on eluga edasi läinud, siis igatseb ta siiani lahkunud naisega hingelist sidet ning põletab tema jaoks mälestades väsimatult küünlaid...