Pühapäeva õhtul ilmus algama pidanud “Ekskursiooni” asemel teleekraanile hoopis Mr. Bean.

“Arvasin, et äkki on see Mr. Beani filmireklaam, aga siis tulid tiitrid ja film läkski käima… Sain aru, et meie saade on maha võetud,” rääkis Rein Nurk kurvalt SL Õhtulehele.

Miks saade ära jäi, pole Nurgale öeldud. “Käib õudne hämamine,” kirjeldas Nurk vestlust saate tegija Ken Saaniga.

Kanal 2 programmijuhi Olle Mirme sõnul jõudis “Ekskursioon” finišisse. Saatetegijate Ken Saani ja Ivar Viglaga kohtunud Mirme ütles, et saade sai lõpliku punkti möödunud laupäeval. Koos vaadati ettevalmistatud saatematerjali ning tõdeti, et ainuõige lahendus on “Ekskursioon” telekavast välja jätta.

“See polnud Kanal 2 poolne verine hukkamine,” ütles Mirme. “Oleksime saanud ehk pühapäevaks saate kokku panna ja võib-olla oleks hambad ristis punnitanud ka hooaja lõpuni, aga kui me ei suuda teha saadet nii hästi kui tahame, siis pole ka mõtet poolikut asja vaatajale pakkuda.”

Mirme sõnul algasid probleemid, kui keskerakondlasest riigikogulane Heimar Lenk oktoobri keskel partei survel saatejuhi ameti maha pani.

“Mul ei ole Nurgale sisulisi etteheiteid, aga ta jäi Lengile alla. Nurk & Saagim ei osutunud ideaalseks kombinatsiooniks,” selgitas Mirme. “Tuli tõdeda, et Lengi lahkumisega tekkinud tühik osutus täitmatuks.”

Saate toimetaja Ken Saan kinnitab, et Lengi lahkumine oli etteplaneerimata katastroof.

AS Emori uuringu järgi vaatas viimast Lengi juhitud “Ekskursiooni” 148 000 televaatajat, tema lahkumise järel kukkus arv 64 000 vaatajani.

Tehtud töö eest ei saanud Rein Nurk sentigi. Kroonika andmetel pole raha saanud ka Anu Saagim.

Lepingu järgi pidi “Ekskursioon” ekraanile jääma 2004. aasta kevadeni.