Seni on Eesti filmidest üle 100 000 kinokülastaja kogunud vaid 2002. aastal esilinastunud "Nimed marmortahvlil”, mille lõplik vaatajate arv on 168 113.

Kui arvestada ka välismaa filme, on Eesti kinolevis aastatel 2002-2014 üle 100 000 vaataja kogunud vaid seitse mängufilmi ning kahe viimase aasta jooksul ei suutnud ükski film seda maagilist piiri ületada.

Filmi "1944” kinolevi jätkub ja seda saab vaadata kinodes üle Eesti. Kinobussi abiga jõuab film ka väiksematesse kohtadesse. Selle aasta septembris jõuab "1944" ka Soome kinolevisse.

"1944" tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni Punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole – Saksa armees ja Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel.

Režissöör Elmo Nüganen, stsenarist Leo Kunnas, operaatorid Rein Kotov ja Mart Taniel, kunstnik Kalju Kivi, monteerija Tambet Tasuja, produtsendid Kristian Taska ja Maria Avdjushko, kaasprodutsent Ilkka Matila ja executive produtsent Kristjan Rahu.
Osades: Kristjan Üksküla, Kaspar Velberg, Maiken Schmidt, Hendrik Kalmet, Karl-Andreas Kalmet, Priit Pius, Märt Pius, Hendrik Toompere juunior, Gert Raudsep, Mait Malmsten, Peeter Tammearu, Ain Mäeots, Rain Simmul, Kristjan Sarv, Ivo Uukkivi, Andero Ermel ja teised.
Tootjad: Taska Film ja MRP Matila Röhr Productions (Soome).
Film on valminud Eesti Filmi Instituudi, Kaitseministeeriumi, Kaitseväe, Eesti Kultuurkapitali ja erakapitali toel.

Filmi pikkus on 1 tund ja 40 minutit.