Retsept


1. eelroog

Küpsetatud leib kiluvõidega


Oma juuretisega küpsetatud leib rukkijahust,

seesami- ja päevalilleseemned


Kiluvõi:


1 pakk võid

250 g puhastatud vürtsikilu

2 keedumuna

veidi hapukoort

Kõik koostisained segada kokku. Määrida leivale 0,5 tundi enne lauale panemist, et või jõuaks paremini imbuda leiva sisse.
Enne lauale panemist kaunistada nurmenukkude, rohelise sibulaga. Juurde sobib külm kali piparmündilehtedega.

2. eelroog
Naadi- nõgesesupp
       
Naat
Nõges
2 mugulsibulat
2 kartulit
sulatatud juust
sool, pipar
1 muna

Korja värskeid väikeseid naate ja  nõgeseid kena peotäis. Lõika ribadeks ja pane külma veega keema ilma kaaneta. Veidi kurna. Seejärel prae 2 mugulsibulat võis, lisa naat ja nõges. Kaks kartulit tükelda segu sisse ja hauta pehmeks. Kui kartul on pehme, siis püreeri ja lisa üks karp sulatatud merevaiku ja lase uuesti veidi keema. Lisa soola ja pipart. Kaunista ühe tükeldatud keedumuna ja naadi- ja nõgeselehtedega.
 
Pearoog
Räimerullid keedukartuli ja värske kurgisalatiga
              
1 kg puhastatud räimerulle
0,5 l rõõska koort
2 keedumuna
3 mugulsibulat

Räimed keera rulli ja paiguta kuumuskindlasse nõusse. Peale aseta sibularõngad ja tükeldatud keedumunad. 35% rõõsk koor veidi vahusta ja lisa soola, pipart. Aseta ahju ja küpseta 175o C juures 15-20 minutit. Serveerida koos keedukartuli ja klopitud hapukoorega värske kurgisalatiga.

Magustoit:
Mustikasupp klimpidega
      
400 g mustikaid
2 muna
jahu
hapukoor
suhkur

Keeda mustikad. Klimpide valmistamiseks klopid munad.  Lisa suhkur, jahu ja hapukoor. Tainas peaks jääma hapukoore-taoline. Lisa suhkruga maitsestatud keedetud supile väikese lusikaga mõnusad klimbid. Keeda. Lõpuks sega tärklis külma veega ja vala peene joana supile. Lase jahtuda ja serveeri.