Ehkki kahe asja korraga õppimine on tiba keeruline, saab Jaana sellega kenasti hakkama. Saatessegi soovitasid neiul tulla õpetajad.

Mida Jaana oma külalistele pakkus?

1. EELROOG
Tsitruselõhe
300g lõhe
sidrun
laim
3spl sinepit
2spl oliivõli
till
hernevõrsed
meliss
piparmünt
lollo-rosso
ruccola
sool
suhkur

Lõhe panna 2-3 tunniks soola, suhkru, laimi ja sidruni koore ja mahaga marinaadi. Salati jaoks võta hernevõrsed, meliss, piparmünt, lollo-rosso ja ruccola ja sega enne väljastamist õli ja soolaga. Kastme joaks sega sinep, õli, sidruni mahl, till, suhkur ja sool vispliga segamini.

2. EELROOG
Veiseliha-carpaccio

200g veise sisefilee
parmesan
balsamico
sinep
sidrun
oliivõli
till
sool
pipar

Tee veiseliha soola ja pipraga kokku ja grilli pannil vaid nii kaua, et maitseained külge jääksid.
Lõika õhukesed viilud ja noa seljaga suru kiud katki. Aseta taldrikule, pane peale parmesani, natuke balsamico kreemi ja sinepi kastet (eelmisest retseptist).

PEAROOG
Koha

5tk kohafileed
100g lõhe
3tk muna
15tk hiidkrevette
4cl brändit
sibul
3tk porgandit
2spl fariinsuhkurt
0,5l kalapuljongit
200ml kastmekoort
15 lehte spinatit
300g kaalikat
oliivõli
küüslauk
vanilje
tšilli
valget veini
sidrun
till
laim

Lõika lõhe kõhuosa pudiks, muna, sool, pipar sisse. Kohast keera rull ja täida see lõheseguga. Kui koha on nahaga, siis võiks naha sisse teha pisikesed lõiked. Aurutada ahjus või potis u 10 min
Kaste:
kuumuta poti põhjas koorikud, (krevetid), loorber (2 lehte), valge pipar 1 spl, sibul 0,5 ja porgand 0,5, vala brändi (4 cl) peale ja pane põlema. Lisa 2-3 spl fariinsuhkrut, 0,5 l kalapuljongit. Keeda pisut. Kurna ja lisa kastmekoor, tabasco ja soja.

Spinat maitsesta õli ja soolaga, porgand ja pastinaak haki ribadeks ja kuumuta korra soolaga maitsestatud vees. Krevetisabad pane marinaadi- küüslauk, vanilje, tšilli, vein, sidrun, õli. Hoia marinaadis u 10 min ja prae seejärel pannil mõlemalt poolt 1 min.
Serveerimisel lisa tilli, sidrunit ja laimi kala juurde.

MAGUSTOIT
Pavlova trio

4tk munavalget
300g tuhksuhkrut
0,5l sidrunimahla
1tl tärklist
1tl vaniljet

mascarpone
2spl tuhksuhkurt
vahukoor
3tk maasikaid
3tk põldmarju
1tk kiivit

Vahusta munavalge, tuhksuhkur ja sidrunimahl tugevaks vahuks. Lisa vanilje ja tärklis. Tee pritskotist (ilma otsikuta) 20-22 palli. Küpseta ahjus 110kraadi juures 30 min.
Vahusta vahukoor ja mascarpone, lisa pisut suhkrut. Pavlova tee alt vahuga kokku (siis ei libise taldrikul) ja peale pane ka vaht ja kõige peale marjad ja kiivi ning purustatud beseetükid.
Serveerimisel võib panna pisut balsamico täppe.