"Õhtusöök viiele": Katrin Karisma jäi Indrekuga väga rahule. Aga Sina?
EELROOG
Grillitud köögiviljad tomatikastme ja rukolapestogaköögiviljad:
1 noor suvikõrvits
1 munataim
rapsiõli
sool
pipar
Lõika köögiviljad pikkupidi pooleks, määri kergelt õliga ja grilli mõlemalt poolt kergelt pruuniks,
maitsesta soola, pipraga.
Tomatikaste:
500 g kooritud tomateid
50 g sibulat
50 g porgandid
20 g sellerit
soola
pipart
v.basiilik
oliivõli
Lõika köögiviljad ebaühtlaselt tükkideks, hauta kergelt ja kalla peale kooritud tomatid. Lase segul keeda tasasel tulel umbes üks tund. Seejärel maitsesta ja purusta saumikseri abil.
Rukolapesto:
100 g rukolat
1 basiilikupesa
30 g seedrimänniseemneid
3 küüslauguküünt
50 g riivitud parmesani
oliivõli
sool
pipar
Kõik koostisosad purusta köögikombainis ühtlaseks massiks ja serveeri kuidas endale meeldib...
II EELROOG
Polenta
kanapuljong 0,8l
300 g toorest kana või koibi
1 sibul
1 keskmine porgand
30 g sellerit
sool
pipar
1 liiter vett
polentajahu (maisimanna) 300g
rõõskoor 0,2 l
300 g juustu omal valikul
Sulavõi vala hiljem peale. Keeda kanapuljong kõikidest koostisosadest u 1,5 h, kurna, lisa rõõskkoor ja lase uuesti kergelt keema. Lisa vähehaaval polentajahu, pidevalt segades ja lõpus juustud. Seejärel sega segu intensiivselt u.15 min, kuni mass muutub paksemaks ja hakkab venima. Serveeri kohe koos sulavõiga.Võid kaunistada ja maitsestada soovikorral erinevate ürtidega. Järele jäänud segu võid jahutada ja järgmine päev üle küpsetada, serveerides lihatoitudega.
PEAROOG
Grillitud veiselihalõigud parmesaniga
300g veisesisefilee
parmesanilaastud 50 g
balsamnico 0,2 l
või 50 g
sool
pipar
suhkur
Lõika veiseliha u 3 cm ribadeks ja jäta õlisisse seisma. Keeda balsamicost alkohol välja, lisa natuke suhkrut, võid ja paksenda kastmepaksendajaga. Parmesan viiluta laastudeks.
Grilli veiselõigud kiirelt mõlemalt poolt ja aseta taldrikule natuke üksteise peale. Lisa parmesanilaastud ja lõpuks kalla üle kastmega.Serveeri kohe, pakkudes kõrvale salatit, kartulit
või üleküpsetatud polentat.
MAGUSTOIT
Napoli šokolaadikreem
250 g mascarpone
250 g rõõsk koor
100 g suhkrut
50 g amaretto
1 muna
150 g tumedat sokolaadi
50 g või
kaunistuseks mandlilaaste
Vahusta mascarpone, rõõsk koor ja suhkur. Sulata šokolaad ja või, lisa amaretto ja muna ning sega ühtlaseks. Sega mõlemad segud õrnalt spaatli või lusikaga omavahel ja vala vormidesse. Kaunista mandlilaastudega ja lase külmikus seista vähemalt 2 h. Serveeri koos parima kohviga, mida suudad leida ja oskad valmistada.