Õhtusöök viiele: Liivi peened road kõrgeid punkte ei toonud

 (9)
Õhtusöök viiele: Liivi peened road kõrgeid punkte ei toonud
Andres Putting/DELFI

Liivi on krapsakas Pärnumaa koduperenaine, kes elab Tõstamaa lähedal Saare külas. Liivi peab oma abikaasaga seal turismitalu. Põlise linnatüdrukuna kargas talle ja abikaasale neli aastat tagasi pähe, et on aeg kolida maale. Ta on oma uues kodus väga rahul ning ei taha enam üldse linna tagasi kolida.

Eriti mõnusaks teeb Liivi sõnul maal elamise see, et kogu aeg saab maja ümber toimetada – ta tassib kiviaia jaoks kive kokku, otsib metsast vahvaid kände ja teeb sätib neid õues toredateks kujudeks.

Mida ta aga täna külalistele pakkus? Palun väga - retseptid on siin!

I Eelroog
“Kastna annid”

Pea värsket kapsast
200 g krabinuudleid
100 g majoneesi
Merikapsas
Tomat
Oliivid
Petersell

Riivida värske kapsas, krabi nuudel tükeldada ja segada majoneesiga. Kaunistuseks kasutada merikapsast, tomatit, oliive ja peterselli.

II Eelroog
Brokoli-sinihallitusjuustusupp

Külmutatud brokoli
Sinihallitusjuust
Vahukoor
Röstsaiakuubikud
Petersell

Keeda brokoli pehmeks, lisa sinihallitusjuust ja vahukoor. Püreesta nuimiksriga ning serveeri krõbedate saiakuubikute ja peterselliga.

Pearoog
Metssiga Madeiralt

500 g metsealiha
1 kaalikas
3 porgandit
1 varsseller
200 g peekonit
1 sibul
Sidrun
mesi
kadakamarjad
Madeira vein
Rosmariin
sool, pipar, sojakaste

Tükelda liha ja juurviljad ning pane potti praadima. Kui liha saavutanud tumepruuni värvi, vala lisaks natuke Madeira veini ja lase segul podiseda umbes 1,5 tundi. Kui kõik komponendid on kenasti pehmed, on roog valmis. Serveeri salatite ja värskete köögiviljadega.

Magustoit
Mitu kihti magusat
200 g mustikaid
4 kiivit
200 g vaarikaid
200 g mannat
Suhkur
vahustamata vahukoor

Keeda valmis mannapuder, vahusta erinevate marjadega ning vala erinevad vahud kihiti kaussi ja kaunista melissilehekesega. Serveeri vahustamata vahukoorega.