Marin polnud ka kade tunnistama, et söögitegemine talle eriti ei meeldigi, pigem ikka söömine! Sellest hoolimata olid naised köögis tegutsemisel märkimisväärsed oskused. Ka külalistele söögi tegemine pole talle võõras, sest sõprade seltsis on isegi läbi mängitud ja filmitud enda variant saatest „Õhtusöök viiele“.

Retseptid

I EELROOG

Lõhe suupisted

600g lehttainast

1 pk toorjuustu

0,5 pakki vahukoort

100g soolalõhe

vutimunad

till

murulauk

sidrunimahl

Retsept ajakirjast Oma Maitse: Lõika lehttainast kas ümmargused või kandilised tükid. Tee suupisteid täpselt nii palju, kui ära jõuate süüa. Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-250 kraadi juures umbes 15 minutit. Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor. Haki segusse till, murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga. Viiluta lõhest õhukesed viilud. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad „kadunud munad"). Tõsta lehttaina põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja osadele kalamarja ning igale üks vutimuna. Kaunista tillioksaga.

II EELROOG

Lillkapsasalat

1 keskmine lillkapsas

1 purk maisi

1 keskmine paprika

Parajalt tomatit

Krabinuudleid või krabipulki

Majonees (Hellmans originaal või Felix special)

Lõikamist vajav materjal tükeldada, segada majoneesiga.

PEAROOG

Kartulivorst

Kogused olenevad sööjate arvust ja isust:

Kartul

Sealiha

Sibul

Küüslauk

Pipar, sool, pune

Seasooled

Ained tükeldada väikesteks kuubikuteks, liha peaks olema nii palju, et on parajalt kirju. Segu meelitada sooltesse kas hea hakklihamasina ja toru abil või lehtriga. Küpsetada praeahjus pruuniks.

MAGUSTOIT


Küpsetatud õunad vaniljekastmega

Iga sööja jaoks 1-2 õuna (hästi sobib sort Sidrunkollane taliõun) kas tervelt ilma südameta või neljandikeks lõigatult panna ahjuvormi. Peale sidrunimahla, õunamahla,  pähkleid.

Vaniljekaste:

1l piima

7-8 munakollast ( võib ka üks munavalge)

Vaniljekaun, vajadusel vaniljesuhkrut

1tl tärklist

1,5 dl suhkrut

Piim vaikselt keema ajada, samal ajal munad suhkruga vahustada. Osa piimast segada munavahuga, seejärel vala segu ülejäänud piima hulka,  liigutades kuumuta keemiseni, mitte keeta. Maitse ja lisa vaniljet kui vaja, kasutada jahtunult. Serveeri õunad ülevalatuna vaniljekastmega.