"Õhtusöök viiele": Loe Marin Pärsi retsepte
Retseptid
I EELROOG
Lõhe suupisted
600g lehttainast
1 pk toorjuustu
0,5 pakki vahukoort
100g soolalõhe
vutimunad
till
murulauk
sidrunimahl
Retsept ajakirjast Oma Maitse: Lõika lehttainast kas ümmargused või kandilised tükid. Tee suupisteid täpselt nii palju, kui ära jõuate süüa. Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-250 kraadi juures umbes 15 minutit. Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor. Haki segusse till, murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga. Viiluta lõhest õhukesed viilud. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad „kadunud munad"). Tõsta lehttaina põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja osadele kalamarja ning igale üks vutimuna. Kaunista tillioksaga.
II EELROOG
Lillkapsasalat
1 keskmine lillkapsas
1 purk maisi
1 keskmine paprika
Parajalt tomatit
Krabinuudleid või krabipulki
Majonees (Hellmans originaal või Felix special)
Lõikamist vajav materjal tükeldada, segada majoneesiga.
PEAROOG
Kartulivorst
Kogused olenevad sööjate arvust ja isust:
Kartul
Sealiha
Sibul
Küüslauk
Pipar, sool, pune
Seasooled
Ained tükeldada väikesteks kuubikuteks, liha peaks olema nii palju, et on parajalt kirju. Segu meelitada sooltesse kas hea hakklihamasina ja toru abil või lehtriga. Küpsetada praeahjus pruuniks.
MAGUSTOIT
Küpsetatud õunad vaniljekastmega
Iga sööja jaoks 1-2 õuna (hästi sobib sort Sidrunkollane taliõun) kas tervelt ilma südameta või neljandikeks lõigatult panna ahjuvormi. Peale sidrunimahla, õunamahla, pähkleid.
Vaniljekaste:
1l piima
7-8 munakollast ( võib ka üks munavalge)
Vaniljekaun, vajadusel vaniljesuhkrut
1tl tärklist
1,5 dl suhkrut
Piim vaikselt keema ajada, samal ajal munad suhkruga vahustada. Osa piimast segada munavahuga, seejärel vala segu ülejäänud piima hulka, liigutades kuumuta keemiseni, mitte keeta. Maitse ja lisa vaniljet kui vaja, kasutada jahtunult. Serveeri õunad ülevalatuna vaniljekastmega.