Vaata Märdi retsepte!

I EELROOG
Mustjuure frikassee

8 mustjuurt
2  šalottsibulat  
100 g võid
6 dl kanapuljongit
köögikoort
soola
valget pipart
valget veini
sidrun
Koori mustjuured jooksva vee all, lõika poolviltu 2-3 cm pikkusteks juppideks ning pane sidruniga maitsestatud vette. Koori sibul, peenesta ning passeeri kuumas võis klaasjaks. Lisa soola ning valget veini. Püreestada ning suruda läbi sõela. Mustjuured keeta kanapuljongis ja köögikoores pehmeks. Maitsesta soola, valge pipraga. Lisa ülejäänud või, püreesta ühtlaseks.
 
II EELROOG
Kartulisalat

1 punane sibul, väga peeneks viilutatud
1tl soola
1,5kg keedetud kartuleid
anšoovisefileed
15 vutimuna (veiniäädikat uputamiseks)
3sl nõrutatud pisikesi kappareid
30g (½ tassi) hakitud peterselli
1½ sidruni mahl
100g (umbes ½ tassi) kvaliteetseid musti oliive)
125ml (½ tassi)  extra virgin oliiviõli
 
Pane sibulad väikesesse kaussi ja kata külma vee ja soolaga. Jäta seisma umbes 30 minutiks. Valmista kartulikuubikud. Valmista uputatud vutimunad. Loputa sibulaviilud ja nõruta korralikult, vajaduse korral köögipaberiga üle patsutades. Lisa sibul ja ülejäänud koostisosad kartulile, maitsesta pipra ja vajaduse korral veel ka soolaga. Sega õrnalt läbi ja serveeri soojana. Kui salat on valmistatud varem imevad kartulid jahtudes õli endasse, mistõttu salatikastet jääb vähemaks. Seepärast võib osa õlist alles hoida ning lisada vajaduse korral vahetult enne serveerimist.
 
PEAROOG
Kebab jogurtiga

taist lambaliha
peeneks hakitud mugulsibulat
Extra Virgin oliiviõli
Soola ja värskelt jahvatatud valget pipart
Võid
Peeneks hakitud tihke viljalihaga küpset tomatit
Röstitud saiaviilud
Maitsestamata jogurtit
 
Marineeri lambaliha suures kausis koos sibula ja oliiviõliga 12 tundi. Maitsesta soola ja pipraga. Lüki lihatükid ettevaatlikult vardale. Grilli vardaid aeg-ajalt keerates hästi kuumal grillil 15-20 minutitt. Sulata suurel praepannil või. Sega juurde tomatid ja maitsesta segu soola ning pipraga. Hauta sageli segades 5 minutit. Tõsta igale portsjonitaldrikule üks röstitud saiaviil. Tõsta igale saiaviilule lihavarras, vala peale tomatisegu ja kata toit jogurtiga.

MAGUSTOIT
Pirnidessert

Kooritud pehme pirn keeta tähtaniisi, kurkumi ja Xantiaga maitsestatud suhkrusiirupis. Serveerida kuumana pirnijäätise palli, õunatšipsi, vahtrasiirupi, šokolaadikastme ning melissilehega.