Retseptid:

Tervitussuupiste

Värske kartul küüslaugupekiga

Kartulid

Küüslaugupekk

sool

Pese värsked kartulid ja pane need soolaga maitsestatud keevasse vette. Keeda kartuleid 20 minutit, kurna vesi. Lõika sügavkülmast võetud küüslaugupekist õhukesed viilud. Serveeri kuumad kartulid koos küüslaugupekiga ja sügavkülmast võetud viinaga, mis on valatud sügavkülmast võetud pitsidesse.

1. eelroog
Šampinjonid sinihallitusjuustu ja toorsuitsupeekoniga
šampinjonid
või
basiilik
erinevad ürdid
toorsuitsupeekon

Pese šampinjonid ja eemalda jalg. Täida tühimik maitsevõi ja sinihallitusjuustuga. Keera ümber toorsuitsupeekon ja kinnita tikuga. Grilli mõlemalt poolt paar minutit kuni peekon muutub kuldpruuniks ja kergelt krõbedaks. Maitsev suupiste on valmis. Serveeri kohe kuumalt.

2. eelroog
Grillitud lavašš sinihallitusjuustuga
lavašš
või
basiilik
erinevad ürdid
sinihallitusjuust

Laota lavašš laiali ja määri maitsevõiga. Raputa peale väikesed tükid sinihallitusjuustu ja keera lavašš rulli.Lõika pooleks, sest muidu on liiga pikk ja ei mahu grillile. Lavaširull keera omakorda fooliumisse. Grilli mõlemalt poolt kokku umbes 5-6 minutit, et maitsevõi ja juust jõuaksid sulada ja lavašši imbuda. Eemalda foolium ja lõika rull 2 cm pikkusteks ribadeks. Serveeri kohe kuumalt.
.

Pearoog
Mahedamaitseline kanašašlõkk kahe salatiga

Kanašašlõkki
250 g šampinjonid
100 g sinihallitusjuustu
100 g taluvõid
500 g kirsstomateid
1 värsket kurk
porrot
300 g hapukoort

Pane kanasašlõkk vardasse ja grilli mõlemalt poolt kokku umbes 20 minutit
kuni kana muutub kuldpruuniks. Kastme jaoks pese üks karp šampinjone ja lõika need tükkideks. Laota tükid kahekordsele piisavalt suurele fooliumile. Kata väikeste tükkide
sinihallitusjuustuga ja poole paki taluvõiga. Lõika peale värsket tilli. Kata pealt fooliumiga. Alumise fooliumi ääred keera üles, et võist ja sinihallitusjuustust tekkiv kaste ei saaks välja voolata. Tõsta foolium grillile ja hauta kuumadel sütel umbes 10 minutit. Serveeri kanašašlõki kõrvale. Värske salati valmistamiseks pese 500 grammi kirsstomateid, üks värske kurk ja üks porro vars. Haki ained ja maitsesta soola, pipra ning värske tilliga. Sega.  Kata kauss taldrikuga ja klopi tooted läbi. Lisa teelusikas äädikat. Lisa maitse järgi oliiv- või maitseõli.
Teine salat valmista samamoodi, ainult lisa hapukoor.pese 500g kirsstomateid, üks värske kurk ja üks porro vars.
 
Magustoit
Rabarberi-karamelli plaadikook

200 g võid
1 pakk Juubeli tordipulbrit
500 g rabarberit
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
4 muna
2 dl suhkrut
50 g võid
1 dl vett
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Näpi või ja tordipulber ühtlaseks tainaks, suru küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupanni põhja. Kuumuta ahi 175 kraadini. Tükelda rabarber ning sega kaneeli ja suhkruga. Vala segu taignale. Katte jaoks vahusta munad ja suhkur. Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema. Vala segu munavahu hulka. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning lisa munavahule. Vala rabarberitele ja küpseta 25 minutit. Serveeri koos jäätisega ja paku kõrvale värsket piparmünditeed.