Mirell Jakobson on rõõmsameelne Otepää ettevõtja, kes kannab hoolt ühe puhkekeskuse eest. Kõige rohkem käib Mirellile närvidele, kui puhkekeskuse kohta öeldakse puhkebaas, puhkekoht või lihtsalt majutusasutus. Tegelikult saab seal teha kõike alates forellipüügist ja lõpetades voodis vedelemisega. Mirelli arvates peab alati kõik korrektne ning arusaadav olema. Iseloomult on Mirell särtsakas ja kui ta jätabki alguses tagasihoidliku mulje, siis on ta terav ära kasutama kõiki olukordi, kus torgata saab. Seda on hästi näha söögilauas, kus nädala jooksul tulevad arutlusele nii mõnedki pikantsed teemad.

Vaata, mida MIrell söögiks valmistas!

I EELROOG
Kalamarjasuupiste vahuveiniga

5 viilu röstsaia
Toorjuustu
75 g kalamarja
Lõik ananassi

Röstsai röstida pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks, lõigata saiaviil näiteks 4 tükiks,
määrida saiad kokku toorjuustuga. Igale saiale lisada teelusikatäis punast kalamarja või rahanappusel meremarja. Serveerida väikeste ananassi sektoritega. Suupisted maitsevad hästi vahuveiniga.

II EELROOG

Paneeritud Brie juust vürtsika pohlakastmega

200 g Brie juustu
2 muna
Riivsaia
200 g pohli
4 õuna
100 g suhkrut
Kaneeli
Cayenne’i pipart
oliiviõli

Paneeri Brie juustu viilud muna ja riivsaiaga, prae kuumal pannil oliiviõlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kastmeks vala potti pisut vett, lisa pohlad ja õunaviilud, lisa suhkur, pisut cayenne’ i pipart, kaneeli ja keeda, kuni kaste on valmis. Serveeri külalistele hõõgveiniga.

PEAROOG

Küülikupraad hautatud juurviljadega

1 kg küülikuliha
2 sibulat
4 porgandit
Pool kapsast
1 lillkapsas
2 kartulit
2 tomatit
Jõhvikaid
Äädikat
Soola, suhkrut, pipart

Küülikuliha tükid pane ööseks väga kergesse äädika ja soola lahusesse, liha maitsesta soola ja pipraga, paneeri tükid pannil õlis kenasti pruuniks. Pruunista samal pannil ka sibul ja porgand. Hauta väheses vees kõik komponendid läbi suures malmpotis, lisa rohkesti
värsket tilli, peterselli, vajadusel soola, pipart. Juurviljade tegemiseks pruunista kõikvõimalikud juur- ja aedviljad pannil võis, lisa ka kapsas, tomat, lillkakapsas. Hauta väheses vees pehmeks, lisa rohkesti maitseks värsket tilli, peterselli, rohelist sibulat, vajadusel soola, pipart, ning lõpuks peotäis jõhvikaid. Serveeri küülikupraad ja juurviljad marineeritud peedi ja kõrvitsaga. Serveeri külalistele ise küpsetatud leiva ja punase veiniga.

MAGUSTOIT

Pliinid õunadesserdi ja vahukoorega

5 muna
1 l piima
200 g jahu
Suhkrut, soola
Oliiviõli
4 haput õuna
200 g suhkrut
1 pk vahukoort
1 sidrun
maasikaid

Pliinide valmistamiseks vahusta mikseriga 5 muna väga vähese suhkru ja soolaga, lisa 1 l piima ja jahu nii palju, et taigen on keefiri paksune. Lase 30 min seista ja prae kuumal pannil kiirelt oliiviõliga ülepannikoogid. NB! Õli lisada pannile paberitükiga, et pliinid rasvased ei jääks. Õunadesserdiks vala potti pisut vett, hapud õunalõigud, peale suhkur, lase seista,
ja kuumuta ilma segamata. Dessert on valmis, kui õunad on klaasjad. Vahukoor vahusta suhkruga ja lisa vahustatud koorele ühe sidruni mahl, vahukoor serveeri taldrikul 4ks lõigatud värskete maasikatega. Serveeri pliinid külalistele kohvi/ tee ja konjakiga.