Õhtusöök viiele: muhe Rait valmistas eelroaks lastevõileibu
„Õhtusöök viiele“ naiselikus seltskonnas tunneb Rait end mugavalt, sest laheda inimesena ei tule tal jututeemadest kunagi puudus. Ka söögitegemisel suudab kunstihingega mees üllatada – valmistatavad road on ühtaegu põnevad, kunstilised, traditsioonilised kui ka maitsvad.
Retseptid
I Eelroog
Oad sibulaga
2 purki valgeid ube
vesi
Sool
Seller
2 porgandit
1 suur sibul
Taimeõli
Paprika
Seller, paprika, porgandid, paprika ja sibul lõigatakse tükkideks, keedetakse koos pehmeks, lisatakse oad ja taimeõli, veidi koos hautamist ja maitsestatakse soolaga.
II Eelroog
Lastevõileivad
Sai
Leib
Kurk
Tomat
Spinat
maitsestatud määrdevõie
Saia- ja leivaviiludele määrida määrdevõie, asetada kunstiliselt kurgi ja tomati viilud, spinatiga täiendades.
Pearoog
Jambalaya
1 klaas riisi
1 klaas tükeldatud sellereid
1 küüslauk, taimeõli
1 purk konserveeritud tomateid
klaas vett
250 g keedetud kanaliha
50 g keedusinki
1 klaas konserveeritud herneid
soola, pipart
Riis, seller, küüslauk hautatakse taimeõlis, lisatakse tomatid ja vesi, hautatakse 20 min. Liha, herned ja maitseained segatakse teiste toiduainete hulka. Segu tõstetakse savinõusse ja küpsetatakse 200 kraadi juures 30 min.
Magustoit
Jäätisekreem
1/2 klaasi rosinaid
4 spl. Rummi
500 g jäätist
1/4 l vahukoort
Pestud rosinatele valatakse keeva vett, hoitakse ca 1 tund, kurnatakse ja kuivatatakse. Piserdatakse rummiga, hoitakse kaetult. Rosinad asetatakse pokaali jäätisega kihiti. Peale pannakse vahukoor, kõige peale natuke mustikamoosi.