Mehe üheks suureks hobiks kultuuri-, ajaloo- ja näitekunstihuvi kõrval on kokkamine ning seega võttis ta „Õhtusöök viiele“ saatest meelsasti osa.

Retsept
1. eelroog
Lõherullid

1 värske kurk (pikk, mitte jäme)
125 g maitsestamata toorjuustu (võib lisada ka veidi sinihallitusjuustu)
50 g võid
½ – 1 dl hakitud tilli
150 g külmsuitsutatud või toorsoolatud lõheviile
must leib
roheline salat (näiteks rukola)

Lõika kurgist õhukesed ribad. Määri kokku toorjuustuga ja keera koos lõhega rulli. Serveeri musta leivaga.

2. eelroog
Krevetisupp

500-600 g koorimata krevette,
2 sl õli või margariini
1 väike sibul
50 g juursellerit
6 dl vett
1 kalapuljongikuubik
1 sl tomatipüreed
2 sl nisujahu
3 dl piima
1 dl kohvikoort
veidike cayenne´i pipart
2-3 sl hakitud tilli

Pane krevetikoored koos juurselleri, sibula, ja puljongikuubikuga keema ning keeda sellest paarikümne minuti jooksul mõnus puljong. Siis kurna supipõhi välja. Puljongile lisa piima, natuke jahu ja kohvikoort. Maitsesta pipraga ja keeda suppi seni, kuni see on mõnusalt tummine. Lisa kooritud krevette.

Pearoog
Pasta suitsulõhekastmega

3 sl nisujahu
1 dl vahukoort
1 dl valget veini
2 dl kalapuljongit kuubikust
soola, cayenne´i pipart
2 väiksemat suvikõrvitsat
250 g paelmakarone
300 g suitsulõhet
50 g vikerforelli marja
½ dl hakitud murulauku

Keeda pasta parajalt al dente. Kastme tegemiseks sega potis vahukoor, kalapuljong, hakitud suvikõrvits, ja lõhe. Maitsesta sortsu valge veiniga. Lisa valmis keedetud kaste pastale, serveeri maitserohelise ja kalamarjaga.

Magustoit:
Praetud banaanid

6 banaani
võid
½ l vanillijäätist
umbes 4 dl värskeid maasikaid
3 dl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla
vahtrasiirupit
värsket mellissi

Koori banaanid ning prae neid võis 1-2 minuti jooksul, kuni nad on pruunid, aga mitte veel lödid. Valmista maasikatest, suhkrust ja sidrunimahlast mõnus maasikakaste. Lisa see banaanidele, serveeri jäätisepalli ja värske melissioksaga.