Mees kaotas hiljuti töö tehnikatooteid tarnivas firmas, kus oli truult aastaid hankedirektori ametit pidanud. Et mees kodus ei nukrutseks, saatis tema valgevenelannast temperamentne naine ta telesaatesse, et Eesti hall telemaastik vajalikku värskendust saaks.


Tõnu retseptid

Esimene eelroog: Kerge kanasalat

Vaja läheb:

jääkapsas

kanafilee

saiakuubikud

seesamiseemned

Kaste

1 sibul

1 tl Dijoni täisterasinepit

100 g 6% söögiäädikat

150 g toiduõli

sool

1 tl maitseained

pipar

Valmistamine: taldrikule laduda kihiliselt jääkapsa tükid, siis kanafilee ning pannil röstitud saiakuubikud ja seesamiseemned. Peale valada kokku segatud külm kaste.

Teine eelroog: Sushi Eesti moodi
Vaja läheb:
5 dl piima
2 muna
4-5 dl jahu
1 tl söögisoodat
suhkrut
soola
200 g punast kalamarja
toorjuustu
rohelist sibulat või tilli

Valmistamine: Jahust, munast, piimast ja söögisoodast valmistatud tainast praadida ülepannikoogid. Pannkook katta õhukeselt toorjuustu kihiga ja keerata rulli. Rull lõigata kuueks väiksemaks tükiks. Kõik tükid serveerida otse taldrikule ja katta kalamarjaga. Garneerida tilli või sibulaga.

Pearoog: Kala kasukas
Vaja läheb:
1 kg valget kala
kalamaitseainet
3-4 tomatit
5-7 küüslauguküünt
5-7 supilusikat ketšupit
riivitud juustu

Valmistamine: kalafilee tükid laotada ühtlaselt küpsetusnõu põhjale. Peale puistata hõredalt kalamaitseainet. Katta ühtlaselt ketšupi kihiga. Lisada tomatilõigud ja küüslauguküüntest lõigatud viilud. Peale riivida piisavalt paksu kihina juustu. Ahju panna 170 kraadi juures 40-50 minutiks.

Magustoit: Kreembrülee
Vaja läheb:
5 munakollast.
75 g suhkrut
500 ml vahukoort
vanillisuhkrut
konjakit

Valmistamine: Munakollased vahustada suhkruga, vahukoor valada potti, lisada vanillisuhkrut ning ajada keema. Oodata umbes pool tundi kuni ja siis lisada munakollane suhkruga ja hästi läbi segada. Seejärel valada segu kausikestesse ja asetada kausikesed 180-200-kraadisesse praeahju veepanni peale 30-40 minutiks. Kui magustoidule on tekkinud pruunikas koorik, võta kausid ahjust välja. Serveerimisel puistata peale natuke suhkrut ja süüdata konjaki abil põlema.