Vaata, mida Margit külalistele valmistas!

I EELROOG

Suitsulõhefilee ürdivõi-kodujuustuga

2 suuremat külmsuitsu lõhefileed

30 g kodujuustu

20 g toorjuustu (lisada erinevaid ürte)

10 g marineeritud seeni

10 g kreeka pähkleid

Pigistatud sidrunimahla

Segada kodujuust, toorjuust, hakitud seened, hakitud pähklid ühtlaseks massiks. Pigistada sidrunimahla, lisada pipart/soola/maitseaineid, vastavalt maitsele.

Asetada lõhefileed fooliumile ning lusikaga ühtlaselt peale panna kodujuust/toorjuustu segu. Keerata ettevaatlikult fooliumiga lõhefileed koos täidisega rulli. Panna rull sügavkülma mõneks minutiks. Serveerida värske salatiga. (nt. Frillise salat, oliiviõli, sidrunimahl, pipar, suhkur, sool)

Lõhefileerull lõigata ettevaatlikult diagonaalis nii paljudeks laastudeks kui soovitakse.

II EELROOG

Lillkapsapüreesupp

50 g kartuleid

30 g porgandeid

3 sibulat

3 väiksemat küüslauguküünt

30g lillkapsast

Suitsusool/Sool/pipar/suhkur/puljong

Tükeldada köögiviljad. Asetada potti ning lasta peale vett pisut rohkem kui triiki. Lisada köögiviljapuljongit, soola, pipart ning keeta köögivilju, kuni koostisosad on pehmed. 

Siis saumiksriga püreestades lisada suitsusoola, maitseaineid (vastavalt eelistustele).

Serveerides lisada supile peale pisut trühvliõli.

PEAROOG

Lambakarree

185 g lambakarreed

10 g pestokaste

5 g sinep

135 g kartulipüree

10 g kirsstomateid/kobartomateid

Kaste:

6ml punast veini

15g punane sibul

10g tomatipasta

30g külmutatud kirsid

Lihamaitseaine

Kastmepaksendaja

20 g suhkrut

5 g estragoni

Hakkida sibul, panna potti koos suhkru ja veidikese õliga. Kuumutada, seejärel lisada tomatipasta ning punane vein. Keeta ja kuumutada ning lisada estragon. Seejärel kurnata sibul välja ning asetada kaste uuesti keema. Kõige lõpus lisada kirsid.

Vokitud köögiviljad

40 g paprikat

30 g punast sibulat

40 g porrot

40 g zuccinit

Lambakarre peaks olema vastavalt ahju võimsusele, orienteeruvalt 13 minutit 185 kraadi juures. Oluline on, et lammas jääks minimaalselt medium +. 

MAGUSTOIT

Brüleekreem

400 ml rõõska koort

3 spl suhkrut

1 spl kaneeli

0,5 apelsini riivitud koort

4 munakollast

Panna rõõsk koor koos suhkruga keema. Samal ajal eraldada munakollased munavalgest. Munakollastele lisada kaneel ja riivitud apelsinikoor. Kui rõõsk koor on juba keema läinud, valada see munakollasele peale ja segada. Seejärel valada madalatesse kuumakindlatesse topsidesse. Panna ahju küpsetusplaadiga (millel on ääred kõrgemal), lisada põhja vett ning küpsetada 35 minutit 135 kraadi juures.