Tänastes TV3 "Seitsmestes uudistes" jõudis televaatajateni üle Eesti hingekriipivalt õudne, ent napilt hästi lõppenud lugu, mille kangelasteks noored Viljandi mehed Artur Makku ja Rainer Rätsep.

Artur ja Rainer on täiesti tavalised noored mehed, kelle ellu kuuluvad ekstreemsport, peod, töö ja kaunid naised. Kuid tänavu maikuus juhtus rahulikus väikelinnas Viljandis, Huntaugu nõlva juures midagi sellist, mis ei kao nende mälust niipea – mehed päästsid väikese poisi vägistaja käest.

"Hakkasime mäest üles minema, kui kuulsime häält, nagu laps tahaks karjuda, aga ei saa, sest talle on käsi suu ette pandud. Mees oli seljaga meie poole ja laps oli tal kaisus," meenutasid parasjagu oma BMX-ratastega sõitma ja trikke tegema suundunud noormehed, kes koheselt asjasse sekkusid. Kiilanev keskealine mees, kes oli üritanud poissi pilastada, püüdis küll põgeneda, kuid ei pääsenud tänu trikiratturitele siiski minema, kes kutsusid viivitamatult kohale ka politsei. "Pärast saime teada, et mees ei jõudnud õnneks veel midagi teha. Poiss ei saanud arugi, mis toimumas oli. Sõi küpsist ja küsis, miks politsei tuleb," rääkisid lapse päästnud noormehed.

"Pärast ei osanud midagi teha, sõidutuju enam polnud. Uskumatu. Sellised asjad ei lähe meelest," on mehed siiani juhtunust hämmelduses ja soovitavad lastele ikka ja jälle üle rääkida, et selliseid inimesi leidub igal pool, isegi väikestes linnades.

Arturit ja Rainerit tunnustatakse TV3 ja EMT koostöös vaatajateni jõudval "Eestimaa uhkuse" galal 30. detsembril kell 19.30.