"Meie, ameeriklaste, jaoks on see iseenesestmõistetav, et me elame vabal maal ning meil on erinevad võimalused, et oma õnne otsida. Tavainimesed ei mõtle igapäevaselt sõjale ja probleemidele, mis sellega kaasnevad. See film aga näitab, kuidas tundsid ennast immigrandid 1920ndatel kodumaalt põgenedes, kui nende peresid mõrvati. Nad tulevad võõrale maale õnne otsima ja osa saama "ameerika unelmast". See film mõtestas ka minu jaoks immigratsiooni teema lahti. Ka tänapäeval on see teema vägagi aktuaalne," rääkis Jeremy Renner ajakirjanikele.

Emotsionaalsete draamade meister režissöör James Gray sooviski luua filmist „Immigrant“ ajastudraama, milles kajastuks ka tema enda Ukraina juudi päritoluga perekonna saatus. Tema vanavanemad põgenesid sõja eest Ameerikasse, kuna nende vanemad tapeti otse nende silme all. Sama saatus kajastub ka filmi kangelanna Ewa (Marion Cotillard) elus.

Tavapäraselt küll action-rollides mängiv Jeremy kehastab filmis „Immigrant“ burleskiteatri illusionisti Orlandot. Näitleja enda sõnul oli selline roll hea vaheldus, kuna ta sai naasta oma algupäraste juurte juurde ning teha midagi, mis seostuks tema kolledži-aegsete teatriaastatega. „Õnneks ei pidanud ma jooksma või raskeid trikke tegema nagu „Bourne´i pärandis“, vaid sain keskenduda näitlemisele,“ kommenteerib näitleja oma uuest rollist.
Film „Immigrant“ esilinastub juba sel reedel, 28. märtsil.