35 aastat organisatsiooni kuulunud kanadalane Haggis (pildil abikaasa Deborah Rennardiga), kelle kuulsaim film on „Crash“, andis oma lahkumiskirjas teada, et on pettunud, kuna saientoloogid ei toeta piisavalt geide õigusi, sealhulgas õigust abielluda, vahendab Reuters.

Saientoloogide esindaja Tommy Davis aga kinnitab, et Haggise väited põhinevad arusaamatustel ning organisatsioon toetab kõigiti ja kõigi, sealhulgas vähemuste, kodanikuõigusi.

Kuulsaimad saientoloogid on Tom Cruise ja John Travolta, kellele kriitikute arvates makstakse muinasjutulisi hüvitisi selle eest, et nad organisatsiooni reklaamivad.

Saientoloogide tuntud nimesid on veel Chick Corea, Kirstie Alley, Nicole Kidman, Kelly Preston, Priscilla Presley ja Lisa Presley.

Saientoloogia kirik (The Church of Scientology) asutati USAs aastal 1954 ja organisatsiooni andmete kohaselt on neil täna kaheksa miljonit liiget üle maailma.

Kiriku tuntumate teenuste seas on eneseareng ja puhastumine, mille dianeetilise põhimetoodika töötas välja kirjanik Lafayette Ron Hubbard.

Saientoloogia kriitikute arvates tegeleb aga organisatsioon eelkõige oma liikmetelt raha välja pressimisega.