"Kuidas saab "Õhtu!" nimetada ennast otsesaateks, kui ma tean, et artistid käivad juba päeval seal filmimas?"

Kanal 2-s iga argipäeva õhtul eetrisse minev šou on kindlasti otsesaade, kuid vahet peab tegema sellel, mis toimub stuudios ja mis on arusaadavalt varem juba salvestatud klipp.

MyHits Awards

"Kuidas on võimalik, et auhinnagalal võitis inimene, keda pole saalis ning ilma viperusteta hakkab kohe tema tänukõne pihta?"

Pole arvatavasti uudis, et erinevate auhinnagalade võitjaid teavad korraldajad juba mitu päeva ette. Seetõttu on võimalik ka teatada artistidele, kes on teatanud, et neid kohale ei ole, öelda, et nemad võidavad auhinna ning oleks vaja filmida tänukõne.

"Kuidas sai Victor Crone Eesti Laulul esinemise ajal enda taha tormi?"

See osa, kus Victori taha ilmuvad tormipilved ja välk on varem filmitud stuudios 180 kraadilise green screen'i ees. Kõik Crone liigutused ja suumaigutamine pidid olema ülitäpsed, et kattuda sellega, mis on laval. Pisikesed augud, kust oli esitluse ajal näha publikut, olid filmitud Victori esinemise ajal otse.

"Ma tean, et "Eesti muusika karika" saated on ettesalvestatud aga ikkagi käib saate ajal hääletus ning lõpus kuulutatatkse välja võitja. Kas see on kokkumäng?"

Võite rahuliku südamega edasi magada, sest tegemist ei ole kokkumänguga. Eesti telekanalites on ka varem olnud saateid, millele filmitakse kaks võimalikku lõppu ning hiljem lastakse eetrisse just see, mis näitab õiget võitjat.

"Eesti muusika karikas" võtteplats

"Kuidas on võimalik, et reality showdes on nii palju draamat? Kas tõesti nad on päriselus ka sellised inimesed?"

Ei ja jah. Draamat on tõsielusaadetes väga lihtne juurde toota. Selleks on võtetel erinevad produtsendid ja toimetajad, kes osalejate vahel vahest meelega pingeid loovad ning kuulujutte räägivad. Kindlasti ei ole kõik tõsielutähed täpselt sellised päriselus, nagu me neid teleekraanidel näeme.