Septembrist alates poolteisetunnist otsesaadet “Pühapäevitaja” vedanud saatejuhtide Merle Palmiste — Madis Millingu ja Kaire Vilgatsi — Hendrik Normanni töövõtulepingud kestavad detsembri lõpuni. Neist kellegagi pole töö jätkamise asjus läbirääkimisi peetud. Kas ja kes ekraanile jääb, on ETV programmidirektori Ainar Ruussaare sõnul lahtine ja sõltub suuresti saate uuest formaadist, kirjutas SL Õhtuleht.

“Saatejuhtide vahetamine on võimalik,” nentis Ruussaar. Eeskätt heidab ta praegusele tiimile ette ebaprofessionaalsust: “Intervjuud, mida praegu tehakse, ei ole ausalt öeldes sisuliselt hästi ette valmistatud. Mul on kohati piinlik vaadata,” ütles Ruussaar.

“Saatejuhtide seljataga seisavad ka toimetajad,” nentis Ruussaar ning lisas, et ta pole kindel, kas tulevast aastast eetrisse minevaid pühapäevahommikusi saateid paneb kokku sama meeskond.

Saate uus kontseptsioon ja see, kas jätkatakse senist kohvikustiili, pole Ruussaare sõnul veel teada.

Et uuest aastast saade senisel kujul eetrisse ei lähe, kuulis “Pühapäevitaja” toimetaja-produtsent Piret Tali ETV meelelahutustoimetuse peaprodutsendilt Eero Spriidilt möödunud reedel.

“Lepingute pikendamine pole kindel ja tuleb kirjutada uus formaat,” vahendas Tali kõnelust. “Saade peaks olema umbes poole tunni võrra lühem ja arvestada tuleks oluliselt väiksema rahaga. Ilmselt tuleb konkureerida eratootjatega.”

“Pühapäevitaja” saatejuhtide arvates vajaks paari kuu eest eetrisse läinud saade sissetöötamiseks aega. Emori uuringute järgi on vaatajate arv suurenenud. Kui esimest “Pühapäevitajat” vaatas ühes minutis keskmiselt 105 000 inimest, siis oktoobrikuine rekord oli 152 000.