“Gladiaatorile” kuulub ka kostüümide, soundi- ja visuaalsete efektide Oscar.

Meeskõrvalosa Oscar läks Benicio Del Torole osa eest filmis “Traffic”.

Parim naispeaosa Oscar läks oodatult särava naeratusega Julia Robertsile tarmuka üksikema rolli eest filmis “Erin Brockovich”. Parima naiskõrvalosatäitja tiitli pälvis Marcia Gay Harden (“Pollock”).

Parima režissööritöö Oscar läks Steven Soderberghile “Trafficu” eest.

Parimaks võõrkeelseks filmiks tunnistati “Couching Tiger, Hidden Dragon” (Ang Lee), mis võttis ka parima filmimuusika preemia.

Originaalstsenaariumi Oscari võitis “Almost Famous” (Cameron Crowe) ning kohandatud stsenaariumi eest pälvis preemia “Traffic” (Stephen Gaghan).

“Traffic” sai ühtekokku neli Oscarit, sealhulgas parima rezhissööritöö eest (Steven Soderbergh). Filmi produtsent Douglas Wick tänas rezhissöör Ridley Scotti projekti õnnestumise eest.

“Ridley, sa vallutasid kolm kontinenti oma väsimatu perfektsionismiga ning andsid uue tähenduse väljendile “hullud koerad ja inglased keskpäevase päikese all,” ütles Wick.

Ka Crowe kiitis Scotti. “Ma võlgnes selle tollele sellile ja tema nimi on Ridley Scott,” ütles Crowe.

Robertsil kulus tänukõneks neli minutit, mille käigus ta tänas kõiki, “keda ta elus kohanud on”.

“Tänan teid väga. Ma olen nii õnnelik. Ma armastan maailma!” ütles ta.

Üks õhtu suurimaid üllatusi oli ehk parima rezhissööri preemia andmine Soderberghile, kuna enamus vaatlejaid tegi panuse “Tiigri ja draakoni” rezhissöörile Ang Leele, kes sai filmi eest ka Kuldgloobuse.

Soderbergh võttis auhinna väga elegantselt vastu. “Ma tahan tänada kõiki, kes kulutavad vähemalt osagi päevast loomingule /…/,” ütles Soderbergh. “Ma arvan, et maailm ei oleks kunstita elamisväärne.”

Kõrvalosatäitja Oscarid said Benicio Del Toro (“Traffic”) ja Marcia Gay Harden (“Pollock”).