100 filmis koosneva pingerea teine oli “Lõuad” (“Jaws”) ja kolmas “The Exorcist”.

“Psycho” rezhissööri Alfred Hitchcocki ja “Lõugade” looja Steven Spielbergi loomingust pääses pingeritta 15 filmi.

Hitchcocki loomingust pääsesid esikümnesse ka “North by Northwest” (4) ja “Linnud” (“The Birds”) (7), esikümne lõpetas Spielbergi “Raiders of the Lost Ark”.

Instituut koostas esimese sellise pingerea kolme aasta eest. Parimate õudusfilmide pingerida aitasid koostada 1800 rezhissööri, näitlejat, stuudiojuhti, kriitikut.

Võitja ei olnud kuigi suur üllatus, eriti kui arvestada seda, et kuulus dušistseen avaldas naispeaosalisele Janet Leigh´le nii sügavat mõju, et ta käib sealtpeale ainult vannis.

Linda Blair, kes esitati Oscarile deemonist haaratud tüdruku rolli esitamise eest filmis “The Exorcist”, ütles, et austajad meenutavad veel tänapäevani, kui hirmunud nad saalis istudes olid.

Kuigi pingereas domineerisid õudusfilmid ja mõrvalood, ei puudunud sealt ka draamad. “Ristiisa” (“The Godfather”) oli 11. kohal, “Suur põgenemine” (“The Great Escape”) 19. ja “Araabia Lawrence” (“Lawrence of Arabia”) 23. kohal ning “Casablanca” 37. kohal.

Nimekirjas olid ka sellised filmid nagu “High Noon” (20), “Butch Cassidy and the Sundance Kid” (54), “Rocky” (52) ning koguni “Võlur Oz” (“The Wizard of Oz”)