"Olin südamerabanduse äärel," tunnistas ta Hispaania ajakirjanikele, kui oli pühapäeval Los Angeleses kätte saanud Ameerika filmiakadeemia auhinna parima välismaise filmi eest.

Oscari tõi talle linateos "Kõik minu emast".

Pikka aega hispaania kino enfant terrible'iks peetud Almadovar kõneles kuldmeest kätte saades tervelt viis minutit, mille järel Antonio Banderas ja Penelope Cruz, kelle filmikarjäärile tema aluse oli pannud, ta lavalt alla talutasid.

"Nad ei lasknud mul lõpetada. Nad olid väga jõhkrad," kaebas Almadovar naljatamisi Hispaania raadiole. "Ma rääkisin edasi, aga nemad ei kuulanud."

Tõelise hispaanlasena tänas ta Oscari eest tervet rida pühakuid ja pühi neitsisid alustades Guadalupe neitsiga ja lõpetades Jesus de Medinaceliga.

Ta seletas tugeva aktsendiga inglise keeles, et tema õed olevat ehitanud altari, Almadovari, tema ema ja filmis mänginud Cruzi pilte ümbritsesid kõigi nende pühakute auks süüdatud küünlad.

Oma Oscari pühendas ta hispaania rahvale.

Almadovar ütles Hispaania meediale, et auhind läheb ka tema emale, kes on paljude filmide loomiseks tõuke andnud. Almadovari ema suri möödunud aastal.

Värvikate tegelaskujude ja olukordadega film "Kõik minu emast" jutustab naisest, kes asub otsima oma autoavariis hukkunud poja isa, kellest transseksuaalina on nüüdseks saanud naine.

Lisaks Oscarile on film võitnud juba mitu mainekat rahvusvahelist auhinda nagu Kuldgloobuse ja tervelt seitse Hispaania Goya auhindadest.

"Kõik minu emast" on Almadovari 13. film. Tema filmikarjäär algas 19881. aastal ja selle kuulsamad teosed on "Kõrged kontsad" ja "Kika".