EL James'i erootilisel romaanisaagal põhinev film jagas halvima filmi preemiat "Fantastilise nelikuga". "50 halli varjundi" mees- ja naispeaosalised Jamie Dornan ja Dakota Johnson kuulutati lisaks omas kategoorias kõige halvemateks peaosalisteks ning ühiselt sai filmi esipaar kõige kehvema ekraaniduo preemia. Film pälvis ka kõige niruma käsikirja auhinna.

Ootused filmi suhtes polnud kriitikutel kõrgel juba enne filmi väljatulekut, küll aga publikul, keda pahatihti filmi kvaliteet niiväga ei huvitagi: 40-miljonilise eelarvega filmi suhtes pumbati ootus nii lakke, et teos tõi sisse 570 miljonit dollarit, tehes sellest Universali enimteeniva lastele keelatud filmi üle planeedi. Lisaks on filmi tunnuslaul kandideerimas tänavu ka Oscarile - filmi menu on seega vaarikatele vaatamata kuldsete tähtedega filmiauhindade ajalukku kirjutatud.

27. veebruari õhtul Los Angeleses toimunud väljakuulutamisel said materdatud ka teised filmid-näitlejad. Oscaritel parima meespeaosalise kategoorias auhinda püüdev Eddie Redmayne ("Taani tüdruk") sai kõige hullema meeskõrvalosalise vaarika rolli eest filmis "Jupiteri tõus".

"Fantastiline nelik" sai kõige halvema uusversiooni, mahaviksimise või järje preemia ning selle autor John Trank kõige hullema režissööri vaarika. Kõige halvema naiskõrvalosatäitja vaarika napsas endale Kaley Cuoco ("Alvin ja koopaoravad").

Halastati aga Oscaritel parima meeskõrvalosalise kategoorias nomineeritud vanameister Sylvester Stallone'ile - märuliveteran sai elutööpreemiaga sarnaneva nn lunastusvaarika, mis kustutab laureaadi kõik eelnevad "tunnustused", kui laureaadi viimase aja töö tase on märgatavalt tõusnud.

Kuldvaarikaid jagati 36. korda. Hääletamisest võttis osa 943 liiget 48st USA osariigist ning 20 riigist üle maailma.