Õppimisele ei keskendu Vanilla Ninja liikmetest enam keegi: kõik nad viibivad tiheda esinemis- ja töögraafiku tõttu uue aastani välismaal. “Niipalju, kui mind on informeeritud, elab Piret praegu põhiliselt Saksamaal,” ütles TV3 programmidirektor Jüri Pihel SL Õhtulehele. “Ta käis juba kevadel lennukiga siin saadet tegemas, see oli väga raske.”

International University Concordia Audentesest, kus Järvis õpib meediat ja suhtekorraldust, on ta võtnud akadeemilise puhkuse.

Bändi tegemiste pärast on akadeemilise puhkuse võtnud ka Katrin Siska, kes kuulub Tallinna majanduskooli hingekirja. Siska võitis küll reporteriteotsingu konkursi “Teletalent 2004”, aga noortesaate “ZTV” juhina ta tööle ei hakka, sest temagi elab peamiselt Saksamaal.

Möödunud aastal Tallinna Saksa gümnaasiumi XI klassi kordama jäänud Lenna Kuurma loobus tänavu enne õppeaasta lõppu õppimisest üleüldse. “Lenna kirjutas avalduse, kus ütles, et läheb Saksamaale elama,” sõnas kooli direktor Külli Puhkim.

Maarja Kivi välja vahetanud 15aastane Triinu Kivilaan astub sügisel küll IX klassi, kuid koolitükke hakkab ta tegema elektronkirjade teel. “Õppida on aega terve elu, kool ei kao mitte kuskile,” seletas noore lauljatari ema.