Animafestivali avaseansil esilinastuvad neli uhiuut Eesti animafilmi: Elisabeth Salmini “Elu võimalikkusest arbuusil”, Kaspar Jancise “Maraton”, Ülo Pikkovi “Elu maitse” ja Priit Tenderi “Taimne direktor” (eel-esilinastus). Filmid on valminud stuudiotes Eesti Joonisfilm ja Multi Film, teatas animafestivali juht Heilika Võsu. “Animated Dreams” on üks ja ainus animafilmide festival Eestis, mis toimub sel aastal PÖFFi sees juba kaheksandat korda. Nelja päeva jooksul näidatakse suures koguses Eesti ja välismaa lühianimafilme. Kokku 150 animafilmi ligi 30 riigist. Lisaks on kavas üks täispikk animateos — Phil Mulloy “Perekond Christie”.

Festivali programmi tuumiku moodustab rahvusvaheline võistlusprogramm, kuhu on kokku nopitud 47 viimase paari aasta silmapaistvamat lühianimafilmi. Esindatud on kõikvõimalikud animatehnikad — on nukufilmi, joonisfilmi, arvutianimatsiooni ja mitmeid eksperimentaalseid võtteid.

Eriprogrammide valik on kirju nagu alati. Fookusesse on asetatud Itaalia uued animafilmid, noorte briti animaatorite tööd ülikoolist Royal College of Art, animeeritud muusikavideod ja poliitiline animatsioon. Festivali peakülaline on Georges Schwizgebel Šveitsist, kes on animafestivali rahvusvahelise žürii liige ja esitleb oma filmide retrospektiivi.

Animafestivali raames avatakse Sõpruse kino ruumides ka Eesti koomiksikunstnike näitus „Narratiivsus piltides“.

Sõpruse kino võõrustab alates 27. novembrist ka PÖFFi tudengite alafestivali Sleepwalkers ning alates 1. detsembrist filmikooli ja Pimedate Ööde Filmifestivali põhiprogrammi.