"Jaht on alanud!" teatati 14. PÖFFi avapeol Nokia Kontserdimajas ning näidati otsa filmi, kus algaski jaht... jõuluvanadele.

Süngevõitu huumoriga vürtsitatud jõuluõudukas viib vaataja Korvatunturile ehk jõuluvana kodukanti.
Lugu kerib algul pisut nukralt. Ikka veel jõuluvanasse uskuv poiss (Onni Tommila) elab koos isaga keset vaenulikku põhjaloodust. Söögipoolist ehk põhjapõtru ähvardavad näljased hundikarjad ning lauale pole jõuluks võib-olla midagi panna...

H.C. Anderseni või Victor Hugo stiilis hüljatus ja vaesus leiab aga peagi karmi vastase - soome sisu!
Nii nagu Anderseni tütarlaps väävlitikkutega muutus Aki Kaurismäe "Tuletikutehase tüdrukus" veriseks tasujaks, pöörati kokakoolalik jõulumuinasjutt kärmelt asjalikuks action-direct lahendamiseks!

Meeldivalt omas elemendis on kurvameelset poisi isa mängiv Tommi Korpela ("Mehe töö") ning meie oma sügav-sünge Peeter Jakobi!

Linateos arenes välja Helanderi 2003. ja 2005. aastal valminud lühifilmidest. Mees on häbenematult kasutanud hollywoodilikku pateetikat, millest ta seejärel heal meelel ja sadistlikult õhku välja laseb. Põhjamaade Robert Rodriguez on sündinud!

Tegijad lubasid avapeol, et jõulumeeleolu kaob vaatajas filmi viimasel pooltunnil täielikult. Tõsi, head jaanipäeva!

Karmi jõulufilmi võib vaadata 6. detsembrist kinos Sõprus. Mõtle kolm korda järele, kas pere noorimaid kaasa võtta. Mainitud filmiseansilt viidi paar kaamet põngerjat värske õhu kätte...