Parimale Euroopa filmi tiitlile kandideerivad Agatha Christie’liku sisuga prantsuse muusikal “8 naist”, humoorikas briti komöödia “Tribla nagu Beckham”, Pedro Almodovari “Räägi temaga”, Vene-Rootsi “Lilja 4-ever” ja nunnade maailmale suletud elu kajastav briti-iiri film “Magdaleena õed”.

Festivali programmis on ka kolm parima Euroopa dokumentaalfilmi kandidaati — norralase Even Benestadi soe ja humoorikas nägemus oma kaksikelu elavast isast “Kõik minu isast”, 81aastase Hitleri erasekretäri pihtimus “Pimesi. Hitleri sekretär” ja lindude rännete saladusi paljastav Jacques Perrini “Rändrahvas”.

Pimedate Ööde Filmifestival kestab 29. novembrist 09. detsembrini. Festivali avab Sakala keskuses linastuv USA-Saksa itaaliakeelne koostööfilm “Taevas”, millele kirjutas muusika Arvo Pärt.

PÖFFi mängufilmide põhiprogramm koondab endas sadakond paari viimase aasta Euroopa ja maailma filmide paremikku, näha saab nii A-klassi festivalide võidufilme, paremikku uuest Skandinaavia filmikunstist, vähemtuntud Ida-Euroopa lavastajate töid ning esinduslikku Aasia regiooni programmi. Kokku on PÖFFil esindatud 47 riiki 173 filmiga.

Eksootilisematest riikidest on sedapuhku esindatud Mauritaania filmiga “Oodates õnne”, Tšiili “Takso kolmele”, Palestiina “Jumalik sekkumine” ja Uus-Meremaa “Vihm”.

Põhiprogrammi kõrval on võimalik tutvust teha mitme eriprogrammiga, kuhu mahub esindusliku, kaheksast filmist koosneva retrospektiiviga tuntud islandi filmirešissöör Fridrik Thor Fridriksson, nostalgiline vesterniprogramm koos omaaegsete suurhittide “Chingachgook, Suur Madu” ja “Suure Karu pojad” ning peaosalise Gojko Miticiga.

Ametliku võistlusprogrammi asemel selgitavad PÖFFi külastajad ja filmikriitikud välja oma lemmikud.

Kolmandat korda PÖFFi raames toimuval Sleepwalkers’ Tudengifilmi Festivalil, mis kestab 23.-29. novembrini, osaleb võistlusprogrammis üle 60 anima-, dokumentaal- ja mängufilmi, rahvusvaheline žürii annab seal kõige enam silma paistnud tööle Grand Prix’.

Juba neljandat aastat toimub PÖFFi raames ka animafilmide festival “Animated Dreams”, mille raames näidatakse viimase aasta animafestivalidel silma paistnud lühifilme, Nukufilmi 45. aastapäeva eriprogrammi, jaapani animaprogrammi, uusi eesti animafilme ja Londonis tegutseva stuudio The Illuminated Films Company poolt toodetud filme. Selle aasta fookuses seisab meie rahvusliku nukufilmi au ja uhkuse Elbert Tuganovi looming.

PÖFFi noorim alafestival, laste- ja noortefilmide Festival “Just Film” toimub tänavu 23.-30. novembrini Nukuteatris, kus paralleelselt filmiseanssidega toimuvad workshopid. Põnevust ja nostalgiat pakub Astrid Lindgreni raamatute põhjal vändatud lastefilmide programm, mis sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Kõikidel festivalidel kokku linastub 335 filmi, millest 79 Sleepwalkeril, 21 Just Film’il ja 78 Animated Dreams’il.

PÖFFi lõpuüritus 7. detsembri õhtul langeb kokku Euroopa Filmiakadeemia auhindade kätteandmise tseremooniaga Roomas.