Filminädala avavad Sulev Keeduse rohkesti auhindu kogunud filmi "Georgica" peaosatäitja Evald Aavik koos Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektori Riina Sildosega, kes tänasel pressikonverentsil tutvustavad ülejäänud filme.

Varssavi ja Krakowi kinodes linastuvad neil päevil ka Arko Okki "Ristumine peateega", Valentin Kuigi "Lurjus", Hardi Volmeri "Minu Leninid" ja Rao Heidmetsa "Kallis härra Q".

"Eesti Filmi Sihtasutus pakkus välja suurema filmide valiku, kus oli ka anima- ja dokumentaalfilme, kuid Poola osapool ehk Film Polski otsustas mängufilmide kasuks," ütles ETAle Eesti Filmi Sihtasutuse (EFS) välissuhete nõunik Hanna Miller. "Mängufilmide kasuks otsustati ilmselt seetõttu, et filmid linastuvad linna suuremates kinodes."

Milleri sõnul on tegemist ühe suurema eesti mängufilmi ühisminekuga välismaale. "Eesti filmid on küll edukalt esinenud mitmetel festivalidel, kuid see on viimaste aastate üks suuremaid mängufilmide ühislinastusi väljaspool Eestit," märkis Miller.

Üritus toimub aasta alguses kultuuriministrite sõlmitud Eesti ja Poola koostöölepingu alusel, selle korraldasid Eesti saatkond Poolas, EFS ja Film Polski.