NBC komöödia “Sõbrad”, mis jookseb üheksandat ja viimast aastat, sai peaauhinna komöödiakategoorias.

“Sõprade” staar Jennifer Aniston pälvis parima komöödianäitleja Emmy, mille üleandmist vaatas pealt ka tema abikaasa Brad Pitt, kes sama sarja külalisnäitlejana oli samuti auhinnale nimetatud, kuid jäi sellest ilma.

Ameeriklased telekate ette naelutanud HBO matusedraama “Kuus jalga maa all” osutus õhtu suurimaks kaotajaks. Kahekümne kolmele Emmyle kandideerinud sari sai vaid ühe suurema auhinna — parima draamasarja lavastaja oma.

Nende suurimale konkurendile “Presidendi meeskonnale” langes ka parima draamanäitlejanna Emmy, mille võitis kolmandat aastat järjest presidendi pressisekretäri kehastav Allison Janney.

Populaarne presidendisari korjas ka parimate kõrvalosatäitjate preemiat, mille said meeste kategoorias John Spencer ja naiste kategoorias Stockard Channing. Viimane võitis Emmy ka minisarja “Matthew Shepardi lugu” (The Matthew Shepard Story) mõrvatud homotudengi ema rolli eest.

Ray Romano napsas “Sõprade” Matt LeBlanci ja Matthew Perry eest parima komöödianäitleja tiitli osa eest CBS-i sarjas “Kõik armastavad Raymondit”, mis kogus ka parimate kõrvalosatäitjate auhinnad.

Parima draamanäitleja Emmy läks Michael Chiklisile politseisarjast “Kilp” (The Shield).

USA televisiooni vastus 11. septembri terrorirünnakutele “America: A Tribute To Heroes” kuulutati parimaks varietee- või muusikalikategoorias.

Rahakogumisetenduse edastasid üheaegselt kõik neli üleriigilist telekanalit — ABC, CBS, NBC ja Fox — ja sellele anti ka kuberneri auhind erakordsete saavutuste eest.

Auhinna välja kuulutanud endine New Yorgi linnapea Rudolph Giuliani tänas saatetegijaid kõigi ameeriklaste nimel.