Kui "Mandariinid" said nominatsiooni, oli Ivo Felt ise jälgimas Golden Globe'i otseülekannet, et ikka võimalikult kiirelt teada saada, mis saatus linateost ootab. Kui teatati, et "Mandariinid" on tõesti üks kandidaatidest grandioossele auhinnale, hõiskas ilmselt kogu Eesti filmimaailm. "Esimest mõtet ma ei mäleta, aga tunne oli puhas rõõm," ütles Ivo Felt Publikule antud intervjuus.

Kuid tavainimesele võib filmimaailm tunduda pisut hoomamatu. Kuidas saab üldse säärastele auhindadele nomineeritud? Felti sõnul on seda raske öelda. "Küllap on esimesel kohal film ise, teisel kampaania ja suhted," arvas ta.
Nominatsioon on juba praegu toonud filmi kõrgendatud tähelepanu alla. "Eilse ja üleeilse päevaga on tulnud päris palju intervjuusid anda, lisaks on suurenenud võimalike levitajate huvi erinevates riikides," sõnas Felt.
Kuid saada nomineeritud on üks asi, kas ka mõtet kohale sõita - hoopis teine. "Teadmine, et on mõtet (Kuldgloobuste jagamisele) kohale sõita, saabus eile. Kohale lähen mina ja režissöör Zaza kindlasti," ütles Felt ning on kindel, et ainuüksi nominatsioon on juba uskumatult suur saavutus. "Eriti arvestades tugevaid konkurente, kelle vahel olime. Ma isegi ei mõtle, et võiksime võita."

Kuid Kuldgloobuste nominatsioon pole ainus, mis Eesti filmitegijaid suure lombi taha viia võiks. Lisaks on film hinnatud väga tugevaks kandidaadiks ka Oscaritel.

Küsimusele, kas on veel midagi filmitegijatel endal peale hakata, et Oscarite lõppnominentide sekka pääseda, kinnitas Felt, et "Mandariinide" ametlik linastus Akadeemia liikmetele toimus eile õhtul ning ta saatis mõned tunnid enne linastust e-maili, et helinivoo oleks õiges kohas.

Kuigi võime uhkust tunda, et "Mandariinide" edu on justkui eestlaste rahvuslik võit, peab silmas pidama fakti, et film on sündinud koostöös Gruusiaga. Gruusia partnerid on vägagi rõõmsad ja suhtuvad "Mandariinide" kandidatuuridesse Eesti filmina hästi. "Mul on väga hea meel, et filmi peavad "omaks" nii grusiinid kui ka eestlased. Sisuliselt ta seda ju ongi," lisas ta.