Kuid kui kõrvale jätte kõik väljamaised terminid nagu interaktiivne, aktuaalne ja fookus, siis tegelikult on Timmeri ja Kivisaare ülesandeks end lihtsalt päevakajalistel teemadel "käima tõmmata" - neil pead paitada, kes kiituse ära teeninud on ja sappi pritsida neile, kes mingi käki kokku on keeranud.

Kuna saate pealkiri "Omakohus" tähendab seadusevälist õigusemõistmist, siis uuris Publik saatejuhtidelt, kus tahaks nemad omakohut mõista ning millal jääb seadusesilm pimedaks ja -käsi lühikeseks. "Ma arvan, et sellest tuleb mingi jama ja kohtukeiss...," puikles Kivisaar algul, kuid tunnistas siis, et algatas korjanduse, et palgata üht snaiperit.

Timmer sai kohe aru, millisest snaiperist jutt käib ning teatas, et tema oleks esimene, kes sellesse korjandusse raha paneks. "Ma sõitsin eile konkreetselt Viru juurest koju, kust ma sõidan autoga tavaliselt 3-4 minutit, kus keskel oli ummik ja kõrval kaks tühja rida ja mõtlesin just sellesama snaiperi teema peale!" põrutas ta vihjates ilmselgelt Edgar Savisaare ja bussiradade teemale.

"Tihti tahab käsi kabuuri järele haarata, relvaluba oleks vaja," nendivad saatejuhid kooris. "Ma tahaks anda politseile rohkem võimu, et antaks nuiaga pätile, surmanuhtlust on ka vaja, et iga paskaak ja lurjus ei oleks kõige kõvem vend!"

Vaata tulist Publiku intervjuud!