Žürii esimeheks oli auhinnatud dokumentalist Sergei Loznitsa, kelle mängufilmi debüüt „My Joy” võistles sel aastal Cannes’is ning kandideerib koos „Püha Tõnu kiusamisega” Euroopa Filmiakadeemia auhinnale.

Loznitsa kõrval hindasid filme Kanada kunstnik, filmilooja, kirjanik ning fotograaf Bruce laBruce, kes oma šokeerivate eksperimentaalfilmidega on raputanud maailma olulisemate festivalide publikut ning avanud näitusi suurimais kaasaegse kunsti muuseumides, Screen Daily ja Variety filmikriitik Mark Adams ning Mihail Kritchman, 2003 aastal Veneetsias „Kuldlõvi” võitnud ja samal aastal Euroopa Filmiakadeemia poolt parimaks kuulutatud filmi „Tagasitulek” (rez. Andrei Zvjagintsev) operaator.

„Püha Tõnu kiusamine” linastub erinevate festivalide programmides ning alustas septembris oma kinolevi Ameerikas, New Yorgs ja Los Angeleses. „Püha Tõnu kiusamisest” on ilmunud soosivaid ning isegi ülistavaid artikleid juhtivates kinoväljaannetes Screen International ja Variety ning mitmetes Ameerika päevalehtedes.

Noppeid viimasel ajal ilmunud artiklitest:

"Veider ja kaunis, häiriv ja koomiline. Mart Taniel on harva midagi vähemat kui inspireeriv. Uputades ekraani viite eri tooni halli, filmib ta lõputuid tühermaid, mille surnud puud ja mülkas sood pakuvad tükeldatud naistele ja tööst ilma jäänud meestele varjupaika üsna vastumeelselt."

16 sept 2010 / by Jeannette Catsoulis, „New York Times“

Sürav, sürreaalne... piinarikas, tihti süngelt koomiline luupainaja, mis on vürtsitatud viidetega kunstile, kirjandusele ja filmile.

by Kevin Thomas, „Los Angeles Times“

See on üks neist harvadest komöödiatest, mis ei paku vaid nalju täiel määral ja kõike muud poolikult, arvates, et sellest piisab: siin töötatakse edukalt selle nimel, et pakkuda vaatajaile suurepärane film. Järjekindlalt veider ja kinematograafiliselt lummav "Püha Tõnu kiusamine" on triumf, ning tõestab, et inimesi on võimalik naerma ajada ka siis kui viidatakse kinokunsti suurkujudele.

17 sept 2010 / The Playlist, New York