Programmis on filmid Eestist, Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Lätist, Leedust, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt ja Prantsusmaalt.

Lisaks sellele näidatakse festivali toimumiskohas Von Krahli teatris eriprogramme, toimub festivali filmikool ja töötab festivaliklubi.

Kahe päeva jooksul käsitletakse filmikoolis olulisi elemente filmiprojekti arengus (ideest müügini) ja keskendutakse filmi levitamise probleemidele. Teoorias omandatu paikapidavust kontrollitakse festivalifilme analüüsides.

Festivali eriprogrammis on võimalus näha Lars von Trier ja Thomas Vinterbergi (Taani), Hendrik Handloegteni (Saksamaa), Jaak Kilmi ja René Vilbre diplomitöid.

Peamise osa festivali programmist moodustab aga võistlusprogramm, milles osalevad dokumentaal-, anima- ja mängufilmid. Rahvusvaheline zhürii hindab filme kolmes nimetatud kategoorias. Auhindamine toimub 3.detsembril 2000 Sakala keskuse suures saalis Pimedate Ööde Filmifestivali avamise raames.

Sleepwalkers’i filmiprogrammid algavad reedel ja laupäeval kell 14, pühapäeval kell 12 ning kestavad kogu päeva kulmineerudes õhtuse eriprogrammiga.