Kasutamata raha eraldatakse uue Eesti lastefilmi tööpealkirjaga “Ruudi” tootmiseks, mis läheb võttesse juulikuus, teatas Eesti Filmi Sihtasutus (EFS).

Lõbusa lastefilmi “Ruudi” tootjaks on Allfilm, filmi stsenaariumi kirjutasid koos Aare Toikka ja Aarne Mägi, režissööriks on Katrin Laur ning produtsendiks Piret Tibbo-Hudgins.

Taotluse lastefilmi “Ruudi” tootmiseks esitas Allfilm EFSile 3. märtsil käesoleval aastal. “Ruudi” planeeritud eelarveks koos Soome ja Saksa kaasrahastajatega on 14 miljonit krooni. Allfilm esitas filmiprojekti “Ruudi” rahastustaotluse ka Euroopa Nõukogu filmitootmisfondile Eurimages, mille järgmine korraline istung toimub juuni lõpus Tallinnas.

Filmi esilinastust planeeritakse 2006. aasta algusesse.

EFSi toetuste eraldamise eeskirja kohaselt lõpetati leping RKFiga, sest tootjafirma ei suutnud tagada filmiprojekti “Rehepapp” elluviimist vastavalt EFSile esitatud taotlusele ja sõlmitud toetuslepingule.

Lastefilm “Ruudi” räägib seitsmeaastasest Ruudist, kes elab koos emaga mereäärses alevikus. Lugu igivanadel aegadel toimunud viikingilahingust ja vetesügavikku jäänud varandusest annab sisu Ruudi igapäevastele mängudele.

Ühel päeval teeb iidse viikingilaeva täpne koopia kohalikes vetes lõbusõitu. Pääs laevale saab Ruudi suureks unistuseks. Tema õnnetuseks lastakse poisid laeva pardale vaid isadega koos, nagu nõuab muistne tava. Kust leiab aga üks väikene poiss endale nii kiiresti isa?

Ruudi otsustab korraldada suure isaleidmise konkursi — auhinnaks Ruudi ise, tema ema Karmen ning muinasjutuline viikingivarandus.