“Rehepapp” on teine Eesti filmiprojekt täispika joonisfilm “Leiutajateküla Lotte” kõrval, mis on fondilt Eurimages toetust saanud, teatas Delfile Eesti Filmi Sihtasutus.

Filmistuudios Rudolf Konimois Film ettevalmistusel olev mängufilm valmib Eesti, Soome ja Itaalia filmitootjate koostöös, filmi produtsendiks on varem “Sigade revolutsiooni” tootnud Anu Veermäe ja režissööriks Rainer Sarnet.

Film põhineb viimaste aastate ühel edukamal Eesti ilukirjandusteosel, Andrus Kivirähki raamatul “Rehepapp”. Filmi käsikirja kirjutasid koos Rainer Sarnet ja Itaalia stsenarist Giovanni De Feo.

Eesti esindaja Eurimagesi juures Ilmar Raag hindas “Rehepapi” edu Eurimagesi viimases taotlusvoorus töövõiduks. Tema sõnul on konkurents kõigis Eurimagesi taotlusvoorudes tihe ja läbilöömiseks peab filmiprojekt olema arusaadav rahvusvaheliselt, ületades ühe rahvuskultuuri raame.

“Rehepapile” antud toetus on 158 000 eurot ehk 2 464 800 krooni, mis jagatakse tootjamaade vahel nende osaluse järgi, Eesti osalus filmiprojektis on 70 protsenti.

Filmivõtted algavad praeguse kava kohaselt 2005. aasta sügisel, film peaks linastuma Eesti kinodes 2006. aastal.