Vastuolu Hiina ning Tarantino vahel algas, kui Bruce Lee tütar süüdistas režissööri oma Hiina päritolu isa ebatäpses kujutamises.

Lee tütar ütles augustis, et teda häiris filmis juures, kuivõrd ülbe ning praalivana kujutati tema isa, vahendab Skynews.

Naine on saatnud avalduse ka Hiina rahvuslikule filmiadministratsioonile, kus ta nõuab muutusi filmi narratiivis.

Tarantino aga leiab, et Bruce Lee oligi ülbe mees. "Ma ei tõmmanud seda dialoogi eikusagilt välja. Ma olen kuulnud teda ütlemas sarnaseid asju."
Näiteks pole režissööri sõnul sugugi müüt praaling, kus Burce Lee väitis, et suudab alistada poksija Muhammad Ali. "Jah, ta ütles seda. Mitte vaid tema ei öelnud seda, vaid tema abikaasa, Linda," ütleb Tarantino.

Vastuolu tõttu on varasemalt 25. oktoobriks esilinastuv film pandud ootele. Filmis astub üles ka Leonardo DiCaprio, kes on Hiinas tuntud staar oma rolli tõttu "Titanicus" ning seetõttu peaks film osutuma Hiinas ka suureks hitiks.

Siiski keeldub Tarantino enda filmi ümber monteerimast. Väidetavalt on "Pulp fiction" režissööril filmi monteerimise osas täielik otsustusõigus
ning Hiina pole pakkunud enda soovide jaoks piisavaid põhjendusi.

Filmide ümbermonteerimine Hiina turu jaoks pole sugugi haruldane nähtus. Näiteks hiljutine kassahitt "Bohemian Rhapsody" lubati hiinlaste kinolinale vaid juhul, kui igasugused viited Freddie Mercury orientatsioonile on eemaldatud.