Tema sõnul räägitakse tolle sarjaga seonduvast mõne nädala pärast programmikoosolekul. “Ise arvan küll, et “Robinson” jääb ära,” ütleb Pihel.

Piheli sõnul langetatakse tõsielusarja suhtes otsus pärast seda, kui uus samalaadne sari “Farm” on mõne korra ekraanil olnud. Siis on paras aeg otsustada, millist sarja sügisel näidata. “Oleme saanud mitme tõsielusarja pakkumisi, aga “Robinson” on neist kõige elujõulisem,” märgib programmijuht samas.

SL Õhtulehe andmeil võib üks loobumise põhjus olla see, et “Robinsoni” tegemine on väga kallis. Väidetavalt maksab ühe hooaja saatesari üle 5.000.000 krooni.

“Robinsoni” produtsent Valdo Kask ütleb, et praegu ei käi sarja tootmise asjus mingit läbirääkimist. “Ega ma eriti ei põe ka, sest sel aastal jõudsime “Robinsoni” vaadatavusega tippu ja hea on lahkuda tipus,” lisab ta.

Emori uuringu põhjal vaatas “Robinsoni” viimaseid osi keskmiselt 271.000 inimest ehk üle 50.000 tunamullusest rohkem.

Ka rootslased on “Robinsoni” asjus kahevahel. “Isegi ei teata, kus võiks sarja tänavu toota,” nendib produtsent.

Tema sõnul on Strix Malaisia asemel uut võttepaika otsinud kõikjal maailmas. Käidud on isegi Tonga kuningriigis, kuid see variant langes ära, sest “ainuüksi lennukipiletid on hirmkallid”.

Kolm aastat “Robinsoni”-sarja produtseerinud Kask eelistaks sellele enda sõnul mõnda muud tööd — näiteks toota veel ühe hooaja peatselt ekraanile ilmuvat tõsielusarja “Farm”.

Ta käinud juba Lõuna-Eestis uusi võttepaiku otsimas. “Kas suvel uuesti “Farmi” teha, sõltub sellest, kuidas see televaatajatele korda läheb,” nendib Kask.

Kui “Robinson” peaks siiski jätkuma, peab TV3 leidma kolm aastat saadet juhtinud Emil Rutiku asemele uue inimese, sest Rutiku lõi juba käed ETVga, kus hakkab Reet Linnaga vedama lotosaadet “Bingo!”.

TV3 loobumise korral pole “Robinsonist” huvitatud ka Kanal 2. ““Robinson” on tõsi-elusarjade üks esimesi ja vanemaid formaate. Tänapäeval on aga põnevamaid ja intrigeerivamaid juurde tulnud,” ütleb telekanali juht Urmas Oru.