Mõned aastad tagasi lapseealise seksuaalse ahistamise süüdistuse saanud ning noorte naiste lembuse poolest tuntud Polanski andis eile Cannes'is oma uue filmi "Veenus karusnahas"(Venus in Fur) teemadel antud sõnavõtus muu hulgas teada, mida arvab soolisest võrdõiguslikkusest.

Filmitegija leiab, et võitlus naiste võrdõiguslikkuse eest on "äärmiselt kahetsusväärne" ning püüd sugusid ühele pulgale tõsta on "idiootne", vahendab Fox news.

"Naistele lillede viimine on muutunud sündsusetuks...Antibeebipillid on tugevalt muutnud meie aja naisi, tehes nad mehelikuks. See tapab meie elus igasuguse romantika," rääkis 79-aastane Polanski, kelle uus film räägib teatrijuhi ja näitlejanna sadomasohhistlikust armusuhtest.

Peategelast mängib filmis Polanski abikaasa, temast 33 aastat noorem Emmanuelle Seigner, kellega mees on abielus olnud juba 24 aastat.

Tänavusel Cannes'i filmifestivalil jäid kõlama mitmed teisedki naiste vastuolulised sõnavõtud naiste teemal: prantsuse režissöör Francois Ozon avaldas arvmust, et paljud naised on fantaseerinud prostituudiks olemisest ning 87-aastane Ameerika koomik Jerry Lewis tunnistas, et teda lausa häirib, kui naised on komöödianäitlejad, sest tema meelest on see alandav.