Uue mängufilmi võtted leiavad aset juulis Eestis ning septembris Armeenias. Lisaks säravale Eesti näitlejannale teevad filmis kaasa ka armastatud kodumaised koomikud Mattias Naan ja Tigran Gevorkjan, kes kehastuvad politseinikeks.

“Lõbusa perekonna” lugu saab alguse, kui selgub, et Arturi (Armen Arushanjan) perele kuuluv väike veinivabrik Armeenias, on pankroti äärel ja viimane lootus on suur Skandinaavia tellimus. Pärast eestlasest veinikriitiku hävitavat arvustust öeldakse tellimus üles ja Artur otsustab sõita Eestisse arveid klaarima. Alguse saab ootamatute pöörete ja sehkelduste jada, mis kulmineerub armeenlaste ja eestlaste temperamentide kokkupõrkega.

Filmi režissöör ja stsenarist on Mihhail Pogosov. Filmis teeb kaasa suur hulk kodumaiseid staare nende seas Merle Palmiste, Liina Vahtrik, Hilje Murel ja Andrus Vaarik ning neile lisaks nimekaid tegijaid Armeeniast ja Venemaalt, nende seas Vigen Stepanjan, Arman Navasardjan ja Jan Tsapnik.

„Film „Lõbus Perekond“ on juba selle aasta sees linastuv Eesti-Armeenia kultuuride eripära ristamine. Täpsemalt temperamentide plahvatus. Filmi idee tõid Apollosse meie partner produtsent Jevgeni Supin ja lavastaja-stsenarist Mihhail Pogosov. Pärast viite minutit ideede jagamist oli pilt selge, ühine keel leitud ja ideest liblikad kõhus. Ja sealt liikusid asjad peadpööritava tempoga edasi. Lugesime näitlejatega tekste ja kaasasime protsessi kinolevi spetsialistid, kellel alati palju head nõu varuks. Mihhail sai palju innustust meie armastatud näitlejatest, kellel tuleb filmis endast väga palju mängu panna. Armeenlaste sütitav temperament ja eestlaste „sügavus“ saavad nüüd tõsiselt proovile pandud. Eks siis film juba räägib oma rütmis ja enda eest,” selgitab Apollo Film Productionsi tegevjuht Tanel Tatter.

Pärast esimest võttepäeva 16. juulil keskendub kogu filmi meeskond võtetele, et film 28. detsember üle Eestimaa ja Armeenia kinodesse paisata.